Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Två resande konsertfotografer - Fy så mycket packning!

När jag skriver detta sitter jag och min äldsta dotter Sanna på tåget till Hultsfred, för fyra dagars festival med start imorgon. Ja, tåget går bara till Nässjö, sedan har vi drygt 8 mil kvar till Hultsfred. Gårdagen handlade om att packa så lite som möjligt, vilket inte är lätt. Hur mycket teknikprylar har man inte, som behöver både laddare o en säker resväg:) 

Hmm... Hur mycket blev det då packat för mig och Sanna?

  • 2 mobiler - 2 laddare
  • 2 kamerahus, 4 objektiv, 2 laddare
  • Kortläsare
  • 1 Ipod + laddare
  • 2 mac-datorer + laddare + 4 batterier
  • 1 dataväska
  • 1 stor kameraväska

Att vi sedan reser med rullstol och lite hjälpmedel gjorde inte packningen mindre. Utöver det blev det en plattång, smink(med en 20-årigdotter blir det en hel del).

Vad sa vädret, jo att det nog skulle komma lite regn, så det blev regnkläder, ombyten både för fint väder, kallt väder och blött väder. Ett par extra skor klämde vi också ned i väskan, paraply, en kortlek, två böcker(om vi hinner läsa) och lite annat smått o gått. Stövlarna stod också och väntade på att få bli packade, men de övergav vi. Ska tänka på dem när jag plaskar runt i vattenpölarna:)

Varför har de placerat Hultsfred så ocentralt för oss från Skellefteå? Resan började kl 06.00 när vi satte oss i bilen och åkte tillflygplatsen. 07.00 åkte vi iväg med Skyways, ett litet, litet plan. Sanna ficken extra åktur in i planet med den "nästan" självgående stolen, trappor är inte riktigt hennes grej. Kom på när vi satt på planet att vi aldrig brukar åka med Skyways, för det är så himla skönt att kunna gå av direkt vid gaten när man åker med SAS. Men, väl framme i Stockholm kom en liten lastbil, men lite speciell lyftanordning. Sanna fick åka i en liten stol in i lastbilen och jag fick gå på en smal, smal "bro" över till lastbilen. Vi åkte en kort bit o sedan fick vi gå ut på ett litet flak och åka ned till marken. Påminde faktiskt om när Magnus, Brasse och Eva en gång i tiden lekte flygplan i "Fem myror är flerän fyra elefanter".

Arlanda express tog vi in till Stockholm. Snabba ryck är det när man ska ta sig in med både rullstol och två resväskor. Kameraväskan hängde bak på rullstolen och dataväskan bar jag på. En snäll norsk tant hjälpte oss med den mycket tunga resväskan både in och ut från tåget. Den vägde exakt 20kg, så vi klarade viktgränsen på flyget. Jag trodde att jag skulle klaraviktgränsen på handbagaget också, men kollade bara SAS regler. De har 8 kg, vilket var ganska precis vad våra kamerautrustningar + en dator väger.... Men,när vi kom fram såg vi att Skyways hade 5 kg! Min man erbjöd sig att ta hem min kamera, men den ideén köpte vi förstås inte. Det var inga problem, ingen protesterade.

Här på X2000 sitter vi och har det bra, med varsin dator.Jag skriver ett blogginlägg som jag ska lägga in senare och Sanna ser film. Jag ska redigera bilder en stund, har två artister kvar från helgens stadsfest. Vore bra att ha dem klara innan det blir en massa nya konsertbilder i Hultsfred!

En försmak på konsertbilder får ni här med några bilder från helgen. Jag fotade för www.musicstage.se och där kan du se fler bilder.

Återkommer under veckan! 

Carina

 

Tomas Ledin

                                            Turnepremiär för Tomas Ledin, vilket sändes i tv från Skellefteå

 

Sahara Hotnights

                                                                         Sahara Hotnights

 

Erik Hassle

                                                                             Erik Hassle

 

Ace of Base

                                                                                  Ace of Base

 

 

 

 

 Postat 2009-07-07 18:10 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem