Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

In the streets of Dublin

Ikväll är det en vecka sedan jag kom hem från Dublin med min dotter Malin. Det har varit en hektisk, men även intressant vecka på arbetet vid socialkontoret och nu är det helg igen:) Morgondagen består av ett fotouppdrag och på kvällen ska jag på Whiskyprovning med ett gäng trevliga tjejer:)

Lite foton från Dublin har jag hunnit redigera, har blivit några varje kväll. Här kommer en blandning av gatufoton, mest gatumusikanter som fanns lite överallt - särskilt längs de populära shoppinggatorna.

På flera ställen såg vi målningar på gatorna. Inte så långvariga konstverk, då det i Dublin lite då och då kommer lite regn. Vi hade dock tur med vädret. Några droppar regn kommer det varje dag, men de gånger de regnade mera hade vi turen att vara inomhus:) Regncapen som jag köpt till Malin användes 5 minuter under hela veckan.

Denna kvinna stannade vi upp vid och lyssnade på en stund:)

Dessa "gubbar" såg jag på håll och tog en bild på dem, där de satt sig ned för en liten paus:)

När vi kom närmare ville de gärna vara med på bild:)

Alla gatumusikanter var inte ensamma, utan här ramlade vi på ett helt band....

Många stannade upp och lyssnade och de fanns även de som började dansa:)

Det började spritta i benen på kvinnan som stannat upp bredvid mig och Malin....

Många människor samlades kring gatumusikanterna och den spontana dansen:)

Olika "statyer" fanns också på Dublins gator. Denna tog sin väska och tog ett steg framåt när han fått en slant:)

En lite kändare musiker (och staty) hittade vi också när vi var ute och såg oss omkring. Shopping, jo lite blev det men vi samlade mer på intryck och upplevelser under veckan. De räcker längre och blir mindre tunga i resväskan på vägen hem:)

Ha en bra helg alla!

kram

CarinaPostat 2011-09-16 22:38 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Hemma efter en vecka i Dublin

Jag har haft en mycket trevlig vecka i Dublin med min mellandotter Malin. Hon fick resan i 20-årspresent i våras och den 2 september åkte vi. Kameran var självklart med och Malin filmade också litegrann. Vi har suttit och tittat på filmen, skrattat åt den amatörmässiga filmningen som ändå blir så bra:) Att Malin vid flera tillfällen filmat mig underifrån, sittandes i sin rullstol var mindre kul. Det blir inga fler kakor till kaffet:)

Jag har inte hunnit redigera så många bilder ännu. Igår beställde jag bilder till DIFO, distriktsfototävlingen som ska lämnas in på tisdag. De flesta hade jag sedan tidigare, men det blev några till som jag ville komplettera med. (Har alltså för många, får se vilka jag använder:)

Några foton har jag dock redigerat. Jag brukar aldrig vara med på bild när vi är iväg någonstans så nu har jag försökt göra armarna längre och har fotograferat mig och Malin tillsammans några gånger:)

Jag har fotograferat lite allt möjligt, men precis som förra gången jag var till Dublin fastnade jag för måsarna:) En liten duva har också smugit sig in i samlingen....

"Kolla vad snygg jag är:)"

"Jag kan stå på ett ben"

"Blir det bra så här?"

En rask promenad....

Vi besökte även Dublin Zoo, hälsade på tigrar mm men de bilderna dyker upp senare. Pubar, museum, shopping, restauranger och sevärdheter - vi hann med väldigt mycket. Onsdag åkte vi ut till fiskebyn Howth, vilket är ett mycket trevligt resmål bara 20 minuter med tåg från Dublin. Där hittade vi en mycket trevlig pub, med god mat och trevlig personal. Malin har tränat mycket på engelska vid beställningarna av mat och dryck, då hon är duktig på att fråga pga sina allergier. Kan ta en stund, men alla var väldigt trevliga:) (Och gulliga, se nedan:)

Med denna kille hann vi även prata lite foto. Han pluggar foto och sparar pengar till en systemkamera.Postat 2011-09-11 15:52 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem