Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Vad vill jag ska hända under år 2010?

Ja, det är nog en hel massa saker som jag vill ska hända - roliga saker, inga tragiska. De tragiska är dock svårt att undvika, de går inte att välja bort men jag hoppas detta år kommer att vara snällt med mig.

När det gäller min fotografering hoppas jag att jag ska kunna fortsätta att utvecklas, tro mer på mig själv. Kanske sluta säga, "jag är bara amatör" - vid det här laget har jag kommit lite längre än så.... Tittar jag 1-2 år bakåt, så ser jag att jag hela tiden lär mig saker. Det är nya trix i photoshop, men även kring mitt bildseende, vad jag tycker är en bra bild, hur jag ska ställa in kameran för att få det resultat jag vill (o där har jag mycket att lära)... Ingen ska komma och säga att man inte kan lära sig nya saker vid 43 års ålder, det går alldeles utmärkt. När jag är ute och fotograferar känner jag mig inte speciellt gammal, men kan ibland i ett fotodike stanna upp och fundera över de andra fotografernas ålder. Eller när någon ung tjej eller kille frågar vad jag har för objektiv på min kamera och jag säger att "det köpte jag med min första systemkamera, 1985"... Ingen som frågat mig om mitt gamla minoltaobjektiv, 70-210, bl 4 har varit födda 1985:) Men, det är trevligt att träffa dessa ungdomar i fotodiket och jag lär känna en massa trevliga människor.

Ja, nu blir det ju inte så ofta jag fotograferar konserter, bor man i Skellefteå så är de allra flesta konserterna väldigt "ocentrala":)

Åter till 2010 - vad vill jag? Ja, jag ska ta tag i mina planer om att starta en enskild firma. Det har jag sagt i flera år nu, men nu är det dags. Att jag är värdelös på att ta betalt vet alla som känner mig, jag har dock blivit bättre. Jag har inte haft så många fotouppdrag, men har faktiskt fått förfrågningar som jag kunnat ta OM jag haft en enskild firma. Men, helst av allt vill jag fotografera det jag själv tycker är roligt! Oftast är det vänner och bekanta som frågar om jag kan fotografera deras barn.... Barn är väldigt tacksamma att fotografera, det är kul att fånga "ögonblick"....

Jag vill även pröva lite nya motiv, testa min reflexskärm som jag fick i julklapp, träna lite på studiofotografering, pröva fotografera fåglar tillsammans med någon som kan osv. Finns massor av nya marker att utforska! Jag ska fortsätta att vara aktiv på fotosidan, här finns många bra fotografer att bli inspirerad av!

Nu är det dock dags för en gammal tradition, Ivanhoe:) Ska ligga i soffan och fundera lite till, filmens handling kan jag ju redan:)

/Carina

Ett av mina sista foton 2009 - Skål för 2010!Postat 2010-01-01 15:06 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem