Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Partykväll med Tom Lizzy

Fredag kväll, hur härligt är det inte att åka hem och lägga sig i soffan. Eller så övertygar man sin äkta hälft att man kan gå på fest, med musik av vännerna i Tom Lizzy. Hörs väl på namnet vilken musik de spelar? På deras Facebook står det: "Tom Lizzy är helt enkelt ett band som spelar musik av Tom Petty och Thin Lizzy". Bandmedlemmarna spelar även i andra band med egen musik, men detta är perfekt för en kul fredagkväll... 

Ja, riktigt naken gick jag inte dit utan kameran fick följa. Inte något fantastiskt ljus, men det blev bilder i alla fall. Och en trevlig kväll:)

Till en början var en del av publiken sittande, men det ändrade sig ganska snabbt...

Tack för en trevlig kväll:)

©Carina HedlundPostat 2017-02-18 12:45 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vintersim i Skellefteå 2017 - Kenneth Martin från Skottland deltog för första gången

Vintersimning, många som blir blir badsugna när ni hör ordet? Blir ni det och inte besökt Skellefteå vid årets tävling - Dyk upp nästa år:) 

I år kombinerades det Skandinaviska mästerskapet med en världscuptävling i vintersim. Rekordmånga deltog i år, ca 480 från 21 länder. I Skellefteå arrangeras detta av föreningen "Mörkrets och kylans glada vänner". 

Nej, jag har inte deltagit. Är för dålig på att simma, i och för sig skulle dykarna som finns på plats få något att göra. Men jag har kommit så långt att jag i alla fall skulle vilja vinterbada i en isvak - får jobba på det innan nästa års tävling. Jag kom i alla fall hem med massor med fotografier, men har fokuserat här på vännen Kenneth Martin från Skottland. Han är fotograf och har bl a skrivit förordet i min bok Stålmormor. Han har semestrat här i Skellefteå och besökt goda vänner - Fotograf Marianne och bildade tillsammans med hennes familj ett lag. Kenneths dotter Bev var också med och simmade. Tillsammans har de samlat in pengar till en organisation i Skottland genom sitt "galna äventyr i Sverige". 

https://www.justgiving.com/fundraising/Crazywinterswim

Här är Fotograf Mariannes lag på väg. Varje år pågår även en hattävling och de som simmar i det Skandinaviska mästerskapet måste ha något på huvudet. Marianne höll sig på land, men på mössan som även hon bar syntes vilket lag hon höll på:)

En stor publik följde tävlingarna under dagen...

Bänkt och Kenneth såg taggade ut när de kom ner på isen och även ovanligt hårfagra:)

"Wow, this will be fun" - Kenneth var först ut i sitt lag. 

"Oh, it´s cold. I´d better hurry up"

"Yes, I did it. It was fantastic" 

Happy :)

Team Fotograf Marianne - Bänkt, Bev, Kim and Kenneth:) 

A lot of hugs after the race - Så glada som alla såg ut efter sina lopp under dagen kan det ju inte vara så hemskt, eller? Mycket glädje och en stor folkfest. På plats fanns flera tv-team och journalister från många länder. 

Vill ni se mer? Kolla in Norrans filmklipp:

http://norran.se/nyheter/vintersim-kolla-in-hojdpunkterna-fran-folkfesten-i-skelleftea-760919

©Carina Hedlund Postat 2017-02-12 19:48 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem