Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Trästockfestivalen väntar...

Jag har knappt hunnit ladda upp bilder klart från Stadsfesten här i Skellefteå, så är det dags för nästa festival - Trästockfestivalen. Vad kan man säga om Trästock - finns många ord som passar in...

Folkfest - musikupplevelser - engagemang - ja, det finns mycket att säga:) Och det som kanske inte alla vet som inte är norrlänningar - festivalen är gratis! Trästock firar sitt nittonde år och jag önskar att jag upptäckt festivalen tidigare. Jag besökte festivalen första gången 2005, då jag följde mina tonåringar dit. Varför hade jag inte varit dit tidigare - jo, jag trodde att jag var för gammal. Min föreställning var att detta var en festival bara för ungdomar, men så fel jag hade. Trästockfestivalen drar alla åldrar. När Mikael Wiehe besökte festivalen 2006 höll jag på att ramla baklänges, helt plötsligt hittade jag min pappa i publiken. Jag trodde inte att han visste vad Trästock var och där stod han och lyssnade på Mikael Wiehe. Till historien hör att min pappa det året fyllde 70 år:)

Livet är härligt

Detta foto pryder även Mikael Wiehes hemsida och kanske någon vägg i hans hem. När han var här förra året igen, fick han en förstoring av bilden av mig. Han tittade på den och sa "Vad vacker jag är", sen frågade han om han fick lägga den på sin hemsida. Han fick min mailadress och redan nästa dag fick jag ett mail. Att det blev flera kan bero på att jag glömde skicka bilden i mitt första:), men vi hade en trevlig konversation....

I år kommer flera intressanta artister och grupper. En grupp som jag såg första året jag stod i fotodiket var Khoma. Sångaren Jan har ett fantastiskt scenspråk, både i utstrålning men även genom häftiga hopp - som jag ville fånga! Lyckades jag?  - Nej inte alls. Alla bilder blev suddiga, när jag försökte fånga hoppen. Jag hoppades få en ny chans för ett par år sedan i Umeå, men då hann golvet rasa på Norrlandsoperan innan Khoma skulle spela... En bra bild på sångaren fick jag i alla fall året på Trästock, men i år satsar jag även på "rörelsebilder".

Khoma - mycket energi och svett....

Khoma

Vad ska jag fotografera mera då? Jo, det blir Melissa Horn, Crashdiet, Moneybrother, Markus Krunegård och många fler. Dag Vag får jag ju inte glömma... Jag hade hoppats på Stefan Sundström, men han är kanske ute och tågluffar fortfarande. Nästa år kanske? Förutom de lite större banden finns det en massa mindre kända band att upptäcka. Ett band som jag tidigare sett på Nocks är Ape Rape Escape, de kan jag rekommendera. Killen i aphuvudet får det ganska svettigt:)

I rutan på området kommer jag, Örjan Fredriksson och min dotter Sanna att ha en fotoutställning. Konsertbilder förstås, jag har suttit ikväll och försökt välja. Inte så lätt, finns mycket att välja mellan. Det blir lite blandade foton, både från Trästockfestivalen, Stadsfesten, Pdol, Hultsfred mm. Örjan har fotograferat musik i många fler år än oss, så han brukar överraska med lite äldre bilder från konserter jag också önskat att jag fotograferat. SÅ har du vägarna förbi, kom gärna in och titta på våra bilder. Nytt för i år är att Ni ska få rösta på er favoritbild. Det blir en liten intern tävling mellan oss, men den som kan vinna något är den som röstar. Vi kommer att lotta ut några favoritbilder till de som röstat!

Några rader skulle jag skriva, det blev ganska många. Nu är det dags att sova!

Vi ses på Trästockfestivalen!

Carina

 Postat 2010-07-17 00:45 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Datorn fylld med nya konsertbilder:)

Efter fyra dagars Stadsfest och massor med musik att fotografera känner jag mig lite trött... Men, inte så trött som jag tycker att jag borde vara. Gick och la mig halv sju i morse efter en trevlig efterfest.

Har en massa tankar om dessa dagar, blir en längre blogginlägg om det senare. Nu känns det som om sängen ropar på mig:) Ville bara dela med mig av min favoritbild på Ola Salo. Den tog jag från publiken, inte i fotodiket!

Ola Salo

En stämningsfull bild, tycker jag!

En annan kul sak som jag upptäckte ikväll, var att jag blivit trea i årets rockfoto. För två år sedan blev jag tvåa, förra året blev min kompis Örjan trea och nu fick jag en tredje plats:) Priset brukar vara en Hultsfredbiljett, undrar hur det blir nu? Grattis till Viktor som tog både första och andra priset!

Totalt Jävla Mörker

Fler bilder och blogginlägg dyker upp under veckan!

Carina

 

 

 

 Postat 2010-07-11 21:40 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Dags för sista kvällen på Stadsfesten för detta år!

Fjärde kvällen, kanske inte alla som väljer att gå fyra kvällar. Och kanske inte alla som orkar? Skulle jag ha ägnat fyra kvällar i öltälten, då skulle nog inte jag heller ha orkat. Nu är jag trött på ett annat sätt. Kan faktiskt känna att jag har lite träningsvärk i höger arm av allt fotograferande! Det har varit mycket musik på Stadsfesten, jag har inte hunnit lyssna på allt. Otacksamt för vissa, som spelat tidigt på kvällen till nästan ingen publik. Men, Dennis Lyxén i Invasionen körde ändå för fullt. Han sa att de spelar för att det är kul och även om det bara är 40 personer så ska de få allt:)

Invasionen

Invasionen

Samtidigt spelade Amanda Jenssen, som drog en stor publik. Mycket publikfrieri, särskilt med Jörnsborna:) Att Amanda inte visste hur Jörn stavades kan vi förlåta:)

Sist ut på stora scenen och mest publik drog som väntat Europe. Jag missade dem när de var här för två år sedan, men nu var jag på plats i fotodiket. Många är svåra att fotografera i fotodiket, då scenen i mitt tycke var lite för hög. Men Joey Tempest flörtar en hel del med både publik och fotografer, så det är svårt att inte få något man är nöjd med:)

Europe

Ja, flörta kanske det här inte ser ut som. Har sett foton med samma posé från Sundsvalls gatufest, så det verkar höra till reportoaren....

Sist ut på kvällen vid den mindre scenen kunde vi se/höra April Divine... Publiken var inte stor, tycker att även de förtjänade en större publik. Lite svåra att fotografera dock, de stod ju inte stilla:)

April Divine

Skelleftekillen Johnny i April Divine

April Divine

Snyggaste frisyren?

Ikväll blir det bl a The Ark och E-type! Färgstarka personer, så jag ska försöka att inte göra alla foton svartvita:)

Vi ses i vimlet!

CarinaPostat 2010-07-10 16:29 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Stadsfesten är igång....

Teddybears var först ut igår på stora scenen. Skämtade lite - "svårt att fånga rätt ansiktuttryck på björnarna", vilket man söker i vanliga fall:) Men, efter en stund kändes det som om de gjorde det i alla fall!

Sångaren poserade för Sanna....

Här pekade han länge på Sanna, som stod där med kameran beredd....

Sist ut på kvällen var det dags för hårdrock - med norska Jorn. De var försenade, pga trasiga bussar mm, men publiken stannade tålmodigt kvar. Fotograferna var nog trötta, för vi var bara två kvar i fotodiket när det var dags.

Jorn

"Visst är jag snygg"

Idag har jag ägnat en hel del tid vid datorn, utan dåligt samvete då regnet öst ned. Men, regnet gjorde att jag ändå var tvungen att gå ut och fotografera. Blev några foton på min yngsta dotter Ida, som aldrig vill vara med på bild i vanliga fall. Men, precis som sin mamma så gillar hon att vara ute i spöregn:)

Dags att göra sig klar för kvällen - vi ses i vimlet!


Carina

 Postat 2010-07-09 17:03 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Semester och fotofunderingar:)

Idag har jag äntligen gått på semester och för första gången gjorde jag det en dag för tidigt. Vanligtvis sitter jag till sen kväll sista dagen och känner, att jag har inte tid att gå på semester... Visst har jag mycket på jobbet nu också, men det jag bestämt att jag skulle hinna har jag hunnit! (gjorde nog en mer realistisk planering detta år).

Realistiskt - hur mycket ska jag fotografera i sommar... Massor, tror jag! Men, bara det jag VILL fotografera! Skönt att inte ha en massa MÅSTEN, utan bara fotografera för att jag tycker att det är KUL!!!

De närmaste dagarna blir det en massa musik, på Stadsfesten här i Skellefteå. Kikade på lite gamla foton och hittade en gammal favorit, en "vimmelbild" som jag gillar! Det var en varm sommardag, Stadsfest och på långt håll såg jag detta! Kunde inte låta bli:)

Gäller att hålla huvudet kallt....

Det gäller att hålla huvudet kallt:)

Nu ska jag kika lite mer på artisterna som spelar i veckan, hur kul det än är så hinner jag inte fotografera alla... Några förslag?

/Carina

 Postat 2010-07-06 23:15 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa 

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem