Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Fotograferade i studion idag....

Lånade fotoklubbens studio idag, mest för att jag skulle fotografera stilleben till ett fotoprojekt. Men, det blev mest annat. Mina barns kusin Jimmy kom dit med sina charmtroll Saga och Theo. Mamma Lina sa att hon ville ta tre bilder på Saga. Tre tänkte jag, nog brukar det bli fler. Fast tre betydde tre ombyten:) Det blev många bilder - de dyker upp här så småningom. Min dotter Malin var med, vi fotograferade både lite porträtt, men sedan ville hon göra lite busiga bilder också med tomteluva mm. Julkortsplaner!

Ett porträtt från idag - fler kommer senare. Försökte redigera lite annorlunda än vad jag brukar! (lite ljust, jag vet...:)Postat 2010-11-21 23:23 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Var det bara en månad sedan jag tog dessa foton?

Kikade runt bland mina bilder på min överfulla hårddisk (som jag städar...). Hittade två bilder som jag tog i början av hösten, trodde jag. Men, kikade på datumet och såg att det igår var en månad sedan. Här i Skellefteå har vi ett vitt vinterlandskap nu, men för en månad sedan låg jag i ett dike och fotograferade dessa på väg hem från en planeringsdag med jobbet:)

Någon som kan gissa vad det runda "ljuset" i bilden är för något?

/CarinaPostat 2010-11-17 23:15 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Minnen....

Minnen, vad är inte bättre än gamla fotografier. Gamla foton har alltid fascinerat mig och enligt min mamma har jag samlat på mig foton som en "korp". Jag har en tvillingbror och när vi var små försökte vår mamma göra ungefär likadana album till oss, men mitt har alltid varit mer välfyllt:) Jag tittade bland mina föräldrars foton och därifrån fyllde jag på mitt eget album. Min mormor var den enda i min släkt som jag vet som haft ett fotointresse, om hon levde idag så skulle hon nog ha haft både systemkamera och dator!

Jag har en kamera i min samling (bland många) som min mormor haft, samt en filmkamera (singel 8). Jag har även kvar mina föräldrars gamla Instamatic - många "huvudlösa" bilder har tagits med den. På tal om "korp" - jag har nog inte bara samlat på mig bilder utan kameror också! De samlar damm, men jag pysslar om dem lite då och då:)Bilden föreställer mig som liten i min mammas knä. Bakom min mamma gömmer sig min storasyster, som inte vill vara med på bild. Till vänster mina föräldrars Instamatic och till höger min mormors första kamera:)

/Carina:)Postat 2010-11-16 21:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Friskvård med Babben

Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett blogginlägg. Hinner faktiskt fotografera litegrann, men just nu är det fullt upp både privat och på jobbet. Men, kameran slinker med. Var ute några minuter igår på lunchen och beundrade all snö, blev en bild som jag kan tänka mig att visa:)


Det var grådassigt ute, men jag gillar det disiga som bidrog till en lite gammeldags känsla i bilden...

På kvällen var jag ute och åt med mina arbetskamrater på socialkontoret och sedan var vi på "Friskvård med Babben". Självklart fanns kameran kvar i väskan. När vi kom in i lokalen, som svalde flera hundra personer hann jag direkt spana in en bra "fotoplats", men inte satte sig mina kollegor där inte. Så, det blev en plats ganska långt upp på läktaren, men vi såg bra och skrattade väldigt mycket. Babben sa många kloka saker om stress och la in en hel del självironi.... Självklart kom kameran fram, några foton blev det.

Ser ni ut så här när ni blir stressade, axlarna åker upp?


Galen eller stressad?


Många kloka ord....


Babben


Vad gör ni när ni blir stressade? Att arbeta heltid på socialkontoret innebär en hel del stress, men för mig är en kort promenad med kameran på lunchen guld värt. Jag rensar huvudet, stressar av och får frisk luft. Naturfotograf har jag aldrig varit, men hittar små guldkorn här och där...

Hoppas alla får en trevlig helg!

Carina:)

Postat 2010-11-12 22:42 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ladies Night - med ett skräpobjektiv och foto från läktaren....

Förra fredagen var jag på Ladies Night här i Skellefteå tillsammans med min dotter Malin och min kompis Åsa. Tidigare har Ladies Night gästat Umeå, tror jag, men det var inget jag valde att gå på... Nu bestämde vi oss i alla fall att gå! Frågade min dotter vad jag skulle boka för platser? De framme vid scenen(med mat), längre bak eller uppe på läktaren. Vi tittade på gamla klipp från Ladies Night, vilket gjorde att min dotter bestämde sig snabbt - Vi tar läktaren! Skälet var att hon tyckte att kvinnorna som stod och dansade närmast scenen var pinsamma. Ett annat skäl var väl att hon hann se priserna, min dotter är ekonomisk även när det är hennes mamma som betalar.

Sagt och gjort, det blev platser långt upp på läktaren. Jag som alltid vill fotografera och oftast sitter och ser shower i bilder packade förstås ned kameran. Tänkte att vi förmodligen skulle sitta för långt ifrån, men slängde ned mitt gamla minolta objektiv, AF Zoom 75-300, bl 4,5 - 5,6. Har ett ännu äldre objektiv, ett Minolta från 1985, 70-210, bl 4 som är bättre men här var jag inte ute efter kvalitet utan att komma lite närmare:)

Lite bilder blev det i alla fall, ett urval visar jag här nedan. Visade dem för mina arbetskompisar, varav en av dem började prata om en förstoring på Måns... (Inte Martin eller Brolle, utan MÅNS:)
Ja, det var några av mina foton, finns fler. Gick väl hyfsat att fota trots avståndet! Kvällen efter satt jag på Björn Skifs show i Luleå, där det var fotoförbud. Njöt av showen i alla fall, men visst hade jag gärna roat mig med att ta några foton:) Inte direkt konsertfoto som jag är van, att fota på detta avstånd men det går bra i väntan på nästa års festivaler:)

Carina:)Postat 2010-11-06 19:36 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa 

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem