Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Flickan i fönstret....

Förra veckan träffade jag några gamla kompisar och vi åt surströmming i en liten kammare i Bonnstan här i Skellefteå. Yngst i sällskapet var lilla Smilla. Först blyg, tittade lite förnärmat på mig när jag försökte fotografera henne. Efter ett tag ville hon ha kameran och var alldeles för nära hela tiden. Men, till slut blev hon less "tant Carina" och började kika ut genom fönstret. Snabbt som ögat fick jag en fotoidé och skyndade ut genom dörren. Jag fick ställa in skärpan manuellt, för kameran ville inte fokusera på Smilla utan på allt annat. Lyckades med några foton som jag tycker jättemycket om:) Vilken favorit har du?

/Carina:)Postat 2011-08-18 00:39 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

"Tålamod är en fiskares bästa vän"

Tålamod - Citatet kommer från Lotta på Bråkmakargatans pappa, som skulle låta så klok:)

I söndags åkte jag med familjen och hälsade på mina barns kusin, kusinbarn och min svägerska i deras stuga i Långnästräsk utanför Jörn. Det var länge sedan vi var dit och mina barn som är vuxna nu började direkt prata om att meta. Min man, uppvuxen på landet bet ihop och letade mask. Varför han bet ihop? Någon fiskare har han aldrig varit, han lyssnade mest på punkmusik i sin ungdom. Men, han har kommit långt i utvecklingen - han klarar av att sätta på mask men vill absolut inte ta loss eventuella fiskar:) Kanske därför masken tog slut och flickorna började meta med makaroner.... (Det gick bra det med!) Jag fick släppa kameran lite då och då och lossa fiskarna från kroken och kusin Jimmy ryckte också in:)


En mulen dag, men en väldigt fridfull utsikt mötte oss när vi kom:)

Det nappade, ingen stor firre men det var inte det viktigaste:)

En glupsk aborre - han nöjde sig inte med mörten han just tagit utan ville även ha makaronen:)


Vi var inte lika glupska, utan kastade i honom igen så han fick avsluta sin middag....Titta noga, så ser ni den lilla mörten som Malin fångat....

Och med den lilla mörten fångade Malin en mycket större aborre. Den var så tung att hennes lilla metspö gick av! Aborren vägde drygt 500 gram!

En nöjd Malin:)


Sanna drog upp både aborrar och lite små mörtar....

Lilla Saga blev också sugen på att fiska!

Och lilla Theo ville fiska med pappa Jimmy!


Saga hade också tålamod....


Sanna och Saga:)


Åkte hem söndagkväll efter en mycket trevlig dag!

/CarinaPostat 2011-08-09 23:03 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem