Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Stålmormorboken - En månad efter "release" :)

Hur länge får man leka? Och får en "tant" se ut hur som helst?

Nu är det drygt en månad sedan jag fick hem min fotobok Stålmormor, i en upplaga på 400 böcker. Spänningen när jag öppnade första kartongen går inte beskriva. Rädslan över att inte bli nöjd fanns där och hade gett en och annan mardröm. Hur det gick? Ja, jag är nöjd. Visst hade jag kunnat göra den än mer exklusive på många sätt, men jag ville inte göra en jättedyr bok som ett fåtal skulle ha råd med. Den är trådbunden, har 112 sidor, offsettryck och kvaliteten blev bra. Och priset 250 kr gör att de flesta som är intresserade har råd. Och varje gång jag bläddrar i den blir jag glad över de fina texterna som Kenneth Martin, Anders F Rönnblom och Johan Johansson skrivit - Tack:) 

Det är en sak att skapa en bok, men sedan kommer marknadsföringen. Jag fick boken under min semester och har haft ganska fullt upp. Men sociala medier är bra på många sätt. Jag har fått beställningar från facebookvänner (både de jag känner och inte känner) och av människor som följer mig på Instagram. I slutet av juli föreläste jag vid en fotofestival i Säterdalen och i augusti hade jag utställning på Sveriges trevligaste visfestival, Kompledigt i Köping. Och boken har hängt med...

Fantastiskt glad blev jag när jag fick sälja boken till Fotografiska, så nu finns den i Fotografiskas fina bokhandel. Här i Skellefteå finns den på Akademibokhandeln och på Skellefteå museum. På denna korta tid har den även spridit sig till ett bibliotek i Alvesta kommun, Activage i Stockholm, mitt favoritcafe Kanel och alla som har samma frisör som mig kan bläddra i boken. Och till en massa privatpersoner över Sverige och även några i Norge. I höst har jag även två föreläsningar inbokade, vilket ska bli jättekul. 

Om någon av er som skrivit så fina meddelanden till mig om boken till mig läser detta, vill jag tacka både från mig och Stålmormor. Stålmormor är för den som inte vet, min fina mamma. Vi har lekt i tre års tid och tillsammans skapat dessa bilder. Snart fyller hon 82 år och vårt mål är att skapa fler fantasifulla bilder. Vi fortsätter att leka så länge vi tycker att det är roligt. 

Stålmormor är min första bok, men definitivt inte min sista. Att göra en bok har varit fantastiskt roligt. Är ni intresserade av boken eller har ni några andra funderingar, hör gärna av er:)

"Välkomna till min och Stålmormors värld"

kram

CarinaPostat 2016-08-30 20:10 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mina favoritmuppar Sundström och Johansson:)

Några veckor innan Visfestivalen Kompledigt la jag upp en fin bild på Stefan Sundström och Johan Johansson, som jag tog vid Kompledigtfestivalen för två år sedan. Ganska snabbt kom det upp en bild på de gnälliga gubbarna i Mupparna, som sitter på en balkong och häcklar... 

https://youtu.be/lK8nOG9AeU0

Sista dagen på festivalen blev det några spontana bilder på Stefan och Johan, där de stod uppe på Ögirs balkong och jag nedanför. De fick i uppgift att vara gnälliga och arga gubbar, men jag anade att det skulle sluta med att de kramades istället. Kolla in, blev en liten serie bilder på detta:)

"Okej, nu ska vi vara gnälliga gubbar"

"Vad gör ni, får jag vara med" Tog bara några sekunder så var bästa Elona Planman också med och inte klarade mina muppar av att vara arga då.... 

"Vi ska vara arga" - "Okej, gör så här" instruerade Elona....

Stefan ser rätt galen ut, jag skulle nog inte vilja möta honom ensam i en mörk gränd... :)

"Blir det här bra Carina?"

"Va fan, kolla där! Det är någon som kramar min fru"

Johan och Karin :)

"Det där, men det är ju jag. Det var länge sedan, typ igår"

Det blev mycket skratt, förstod att de arga gubbarna snart skulle försvinna...

Kram....

"Du och jag, vännen"

Vart tog de arga gubbarna vägen? :)

Finare gubbar är i alla fall svårt att hitta. Tack för att ni finns.... 

© Carina Hedlund Postat 2016-08-23 22:07 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Visfestivalen Kompledigt - förfesten:)

Visfestivalen Kompledigt var i år en dag kortare, vilket gjorde att förfesten som brukar äga rum torsdag kväll nu istället var fredag kväll. Resultatet = otroligt många fler hittade hit denna kväll. Kvällen har en öppen scen och många visade sitt intresse för framföra något inne på Ögir. Det blev en mycket trevlig kväll med många bra framträdanden. Det var visor, vispop, allvarliga och roliga och även poesi. Här är några bilder på de som underhöll oss under kvällen:) (Lite osäker på namnen, så rätta mig gärna om jag skrivit fel...)

Först ut var Odengatan 1B

Fredrik Jonsson

Sara Lahti

Ingmar Rohdin

Ingela Lovehammer

Maja och Vera

Rick Titrö

Inne på Ögir var det varmt, trångt och trevligt. Och på väggarna hängde min utställning. 

Ulf B Fernqvist

Frans Haraldsen gjorde ett bra jobb med att presentera alla artisterna och att hålla reda på publiken. 

Matilda Magnusson

Miranda Murre Eriksson

Philip Fritz

Och ännu en bild på Philip. Det blev en mycket trevlig kväll och några av förfestens artister fick vi se fler gånger under helgen, både på stora scenen, efterfestspelningen och på Brunchen. Det tänker jag symboliserar hjärtat med Kompledigt, att man ser de nya talangerna och ger dem chanser. En spelning på förfesten har många gånger gett en spelning på stora scenen året efter:) Detta blev en bra start på en festival som bjöd på mycket bra musik, skratt och kärlek. Återkommer med fler bilder:)

© Carina Hedlund Postat 2016-08-23 20:19 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem