Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Vad hände - jag har visst glömt bort min blogg?

Jag delar lite då och då upplevelser från min blogg, men blev lite chockad nu när jag tittade efter och ser att det är snart 1,5 år sedan jag la upp något nytt. Det måste det bli ändring på. Förr gjorde jag ofta ett "året som gått-inlägg", får fundera på det. Just nu vet jag knappt vad jag gjort detta år. Total brist på resor, eller i alla fall nästan. I slutet på januari/början av feb var jag i London med två av mina döttrar. Men i övrigt saknas det resor till framförallt "mitt Irland". Hoppas på ett bättre nästa år, men trots vaccin tror jag inte allt kommer att vara "frid och fröjd". 

Just det, bild... Jag lovar att bättra mig när det gäller att uppdatera bloggen, kan inte bli sämre i alla fall. Dagens bild är på min fina mamma/Stålmormor. För några år sedan gjorde jag en bok, Stålmormor med en massa galna bilder på min mamma i olika skepnader. För visst kan man leka även när man är gammal? Denna är färsk och jag och mamma leker fortfarande, trots att hon i höst fyllt 86 år. 

Stålmormor

Jag lovar att återkomma. Jag får väl se om någon fortfarande hittar till min blogg efter så här lång tid... 

/Carina Postat 2020-12-30 11:25 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Stålmormor - Årets Lucia:)

I slutet av juli gav jag ut min fotobok Stålmormor, som finns i 400 exemplar. Det var en fantastiskt rolig process att arbeta med boken och sedan få se det färdiga resultatet i handen. Min mamma, som är "Stålmormor" frågade lite oroligt: "Har vi fotograferat klart nu?". Men, precis som det stod i boken var planen att vi skulle fortsätta. Hösten har gått och först idag kom vi igång igen. Och nu känner jag mig inspirerad. Det kommer att bli fler...

Något Stålmormor aldrig varit tidigare är Lucia. Nu blev det ingen traditionell Lucia, men ändå en väldigt fin tycker jag. Stålmormor ramlade för några dagar sedan och har ont, så det fick bli en stillasittande Lucia. Och levande ljus förstås:)

Och en sista bild....

Kommentera gärna och hör av dig/er om ni är intresserade av min bok:)

© Carina HedlundPostat 2016-12-26 23:31 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Stålmormorboken - En månad efter "release" :)

Hur länge får man leka? Och får en "tant" se ut hur som helst?

Nu är det drygt en månad sedan jag fick hem min fotobok Stålmormor, i en upplaga på 400 böcker. Spänningen när jag öppnade första kartongen går inte beskriva. Rädslan över att inte bli nöjd fanns där och hade gett en och annan mardröm. Hur det gick? Ja, jag är nöjd. Visst hade jag kunnat göra den än mer exklusive på många sätt, men jag ville inte göra en jättedyr bok som ett fåtal skulle ha råd med. Den är trådbunden, har 112 sidor, offsettryck och kvaliteten blev bra. Och priset 250 kr gör att de flesta som är intresserade har råd. Och varje gång jag bläddrar i den blir jag glad över de fina texterna som Kenneth Martin, Anders F Rönnblom och Johan Johansson skrivit - Tack:) 

Det är en sak att skapa en bok, men sedan kommer marknadsföringen. Jag fick boken under min semester och har haft ganska fullt upp. Men sociala medier är bra på många sätt. Jag har fått beställningar från facebookvänner (både de jag känner och inte känner) och av människor som följer mig på Instagram. I slutet av juli föreläste jag vid en fotofestival i Säterdalen och i augusti hade jag utställning på Sveriges trevligaste visfestival, Kompledigt i Köping. Och boken har hängt med...

Fantastiskt glad blev jag när jag fick sälja boken till Fotografiska, så nu finns den i Fotografiskas fina bokhandel. Här i Skellefteå finns den på Akademibokhandeln och på Skellefteå museum. På denna korta tid har den även spridit sig till ett bibliotek i Alvesta kommun, Activage i Stockholm, mitt favoritcafe Kanel och alla som har samma frisör som mig kan bläddra i boken. Och till en massa privatpersoner över Sverige och även några i Norge. I höst har jag även två föreläsningar inbokade, vilket ska bli jättekul. 

Om någon av er som skrivit så fina meddelanden till mig om boken till mig läser detta, vill jag tacka både från mig och Stålmormor. Stålmormor är för den som inte vet, min fina mamma. Vi har lekt i tre års tid och tillsammans skapat dessa bilder. Snart fyller hon 82 år och vårt mål är att skapa fler fantasifulla bilder. Vi fortsätter att leka så länge vi tycker att det är roligt. 

Stålmormor är min första bok, men definitivt inte min sista. Att göra en bok har varit fantastiskt roligt. Är ni intresserade av boken eller har ni några andra funderingar, hör gärna av er:)

"Välkomna till min och Stålmormors värld"

kram

CarinaPostat 2016-08-30 20:10 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En trevlig spökkväll med knasiga familjen:)

När barnen var små klädde vi ofta ut oss till halloween. Nu är de vuxna, men vad spelar det för roll. Kul kan man ha i alla åldrar och kan min mamma som är 81 år så kan alla:)

Mamma hann ta en liten tupplur i köket medan vi gjorde oss i ordning:)

"Titta så fin jag är"

Varför så ledsen?

Du kan inte skrämma mig....

Nu börjar det vara otäckt....

"Hjälp, vart kom hon ifrån..."

"Nu är jag rädd..."

"Rör inte mina händer..."

"Neeeeeeej"

Händerna är tillbaka, tur att vi bara lekte... :)

En annan otäcking på besök....

"Hjälp, vem är hon?"

Sist, den otäcka slitna trollpackan som var på besök. Hon tog alla foton, förutom detta som Ida tog och Leif tog de när trollpackan var med tidigare:) Och till er som undrar, Nallen mår bra trots omständigheterna:)

Kvällen avslutades med kortspel och alla överlevde:)

©Carina HedlundPostat 2015-11-01 23:35 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Stålmormor - En dag som Sailor Moon

Sailor Moon - de av er som har barn eller åtminstone döttrar kanske har stött på henne. Antingen på tv eller genom en serietidning. I jul kom hon hem till oss, lite äldre än vad jag sett henne tidigare:)

"Jag är hungrig, har ni inget att bjuda på?" "Nej, alla julkakor är slut.  Men, du kan väl trolla fram kakor själv, du ser ut som om du kan trolla"....

"Simsalabim, jag vill ha en kaka"

"Jag vill ha en kaka, jag vill ha en kaka"

"Jag tror någon har ätit på min kaka"

"Nu trollar jag bort alla kaktjuvar"

"Åh, nu blev jag så trött"

"Sover en stund"

"Hjälp, det kommer någon"

"Kakor? Nej, jag har inte tagit några kakor. Jag har bara suttit här och sovit"

©Carina Hedlund

Någon favorit? kommentera gärna!

Precis som tidigare är det min fantastiska mamma som "lekt" med mig i studion.

Att hon fyllt 80 år hindrar oss inte. Vi får se vad det blir nästa gång:)

Kläderna kommer från "Living Dead Clothing"Postat 2015-01-10 13:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 Nästa 

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem