Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Stålmormorboken - En månad efter "release" :)

Hur länge får man leka? Och får en "tant" se ut hur som helst?

Nu är det drygt en månad sedan jag fick hem min fotobok Stålmormor, i en upplaga på 400 böcker. Spänningen när jag öppnade första kartongen går inte beskriva. Rädslan över att inte bli nöjd fanns där och hade gett en och annan mardröm. Hur det gick? Ja, jag är nöjd. Visst hade jag kunnat göra den än mer exklusive på många sätt, men jag ville inte göra en jättedyr bok som ett fåtal skulle ha råd med. Den är trådbunden, har 112 sidor, offsettryck och kvaliteten blev bra. Och priset 250 kr gör att de flesta som är intresserade har råd. Och varje gång jag bläddrar i den blir jag glad över de fina texterna som Kenneth Martin, Anders F Rönnblom och Johan Johansson skrivit - Tack:) 

Det är en sak att skapa en bok, men sedan kommer marknadsföringen. Jag fick boken under min semester och har haft ganska fullt upp. Men sociala medier är bra på många sätt. Jag har fått beställningar från facebookvänner (både de jag känner och inte känner) och av människor som följer mig på Instagram. I slutet av juli föreläste jag vid en fotofestival i Säterdalen och i augusti hade jag utställning på Sveriges trevligaste visfestival, Kompledigt i Köping. Och boken har hängt med...

Fantastiskt glad blev jag när jag fick sälja boken till Fotografiska, så nu finns den i Fotografiskas fina bokhandel. Här i Skellefteå finns den på Akademibokhandeln och på Skellefteå museum. På denna korta tid har den även spridit sig till ett bibliotek i Alvesta kommun, Activage i Stockholm, mitt favoritcafe Kanel och alla som har samma frisör som mig kan bläddra i boken. Och till en massa privatpersoner över Sverige och även några i Norge. I höst har jag även två föreläsningar inbokade, vilket ska bli jättekul. 

Om någon av er som skrivit så fina meddelanden till mig om boken till mig läser detta, vill jag tacka både från mig och Stålmormor. Stålmormor är för den som inte vet, min fina mamma. Vi har lekt i tre års tid och tillsammans skapat dessa bilder. Snart fyller hon 82 år och vårt mål är att skapa fler fantasifulla bilder. Vi fortsätter att leka så länge vi tycker att det är roligt. 

Stålmormor är min första bok, men definitivt inte min sista. Att göra en bok har varit fantastiskt roligt. Är ni intresserade av boken eller har ni några andra funderingar, hör gärna av er:)

"Välkomna till min och Stålmormors värld"

kram

Carina

Inlagt 2016-08-30 20:10 | Läst 10276 ggr. | Permalink
Härligt att det går bra med din bok !
Kul att lyssna på dig.
Häls. Ing-Marie // utställare i Säter :-)
Svar från Carina Hedlund 2016-08-30 22:04
Tack Ing-Marie:) Det var jättetrevligt på fotofestivalen och en mycket snäll och trevlig publik:)
Vilken lysande idé att ha mamma som "projekt"! Detta ser mycket intressant ut. Om boken är kvar på Fotografiska när jag besöker Sthlm senare i höst, köper jag den.
Grattis till en till synes fin fotobok!
- hawk
Svar från Carina Hedlund 2016-08-30 22:09
Tack Håkan:) En hel del av bilderna i boken finns i min blogg, i tidigare inlägg. Vi har haft väldigt trevligt och de flesta fotograferingarna har varit spontana. Vi har stylat, skrattat, fotograferat, druckit kaffe, tittat på bilderna och skrattat lite till:) Jag vet inte vad boken kostar på Fotografiska (vet inte hur mycket de lägger på), men köper man den av mig kostar den 250kr + 50kr i porto/frakt. (Och får den signerad om man vill:)

Kikade på din sida - såg att du bor i Finland. Nära, men tyvärr dyrare att skicka till... :(



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem