Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Favorittanterna får se fotona på sig själva:)

Detta blir en fortsättning på min förra blogg, shoppingturen med favorittanterna. Efter shoppingturen fick de se fotona i kameran, men idag fick de se dem lite större. Jag har beställt pappersbilder till dem, men idag var vi modernare än så och tittade på en Ipad.

"Titta, där hade vi tagit oss ut med rullatorn..."

"Herre gud, på den bilden ser jag ju ut som en julgris", utbrast Gunborg om ett av fotona på henne. Hon gav dock fotona (och fotografen) godkänt och ville gärna ha bilderna:)

Gunborg visade en bild på henne själv, men bilen som hennes pappa köpte när de bodde i Amerika när hon var liten. De flyttade dit när hon var 5 år och bodde där till dess hon var 10-11 år.

Kom gärna och hälsa på mig igen....

Avslutar med ett foto på min mamma. Förhoppningsvis återkommer jag med lite mer foton på mina favorittanter. Kanske blir det någon annan utflykt framöver!Postat 2012-01-22 22:31 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Min dag med favorittanterna:)

Det nya året har börjat! Vilken tur att jag inte gav något nyårslöfte om att blogga varje dag, med tanke på att detta bara är mitt andra blogginlägg:) Det kommer jag dock att kompensera med många bilder.

Igår var jag taxi och shoppingsällskap till min mamma Harriet 77 år och hennes granne Gunborg, som fyller 91 år i mars. Men, framför allt var jag fotograf:) Jag fotograferar min mamma mer och mer (hon börjar vänja sig) och varje dag som jag ser en tant med rullator tänker jag: "Åh, henne vill jag fotografera". Ja, man måste ju börja någonstans så varför inte förena nytta med nöje:)

Innan shoppingturen bjöd min mamma sin granne (och mig) på kaffe.

Och lite sockerkaka, förstås:)

Gunborg berättade om hur hon som femåring flyttade till Amerika med sina föräldrar....

Samtalet slirade även in på "Bonde söker fru", vilket jag inte hade någon koll på.

Dags att ge sig av på Gunborg gardinjakt...

"Harriet, hur går det? Får du fram rullatorn?"

Ja, det gick bra....

Både goda vänner och grannar....

Nu åker vi mot Jysk....

Nej, här fanns inga gardiner i rätt färg....

Vi tar en sväng till Coop istället....

Ja, här blev det shopping - både gardiner och stolsdynor:)

Vissa har sämre bordsskick än andra:) Eller var mer kaffesugen kanske! Gunborg bjöd på fika.

Trevligt samtal:)

:)

En sista bild. Gunborg sa att hon aldrig blivit fotograferad så mycket - hon kände sig som en kändis:) Önskar att jag också får känna mig som kändis en dag när jag blir 90 år!

/Carina:)Postat 2012-01-16 21:19 | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera

1 januari 2012 - Det nya året har börjat....

Ett nytt år - förmodligen kommer både roliga och tråkiga händelser att ske detta år, men förhoppningsvis blir det ett bra år. Vissa saker kan jag/vi påverka, andra inte. Ett litet nyårslöfte har jag, men det är inget jag tänker avslöja här:) När det gäller mitt fotograferande gäller samma sak som jag skrev igår, att jag vill fortsätta att utvecklas som fotograf och behålla min fotoglädje! Några fotoprojekt snurrar i mitt huvud och jag ska även plugga 7,5 poäng "Fotografi - Visuell kommunikation".

Idag bjuder jag på två foton på min äldsta dotter Sanna, eller "syster" som Kurre så snällt kallade henne på fotomässan. "Det går bra för dig och din syster nu".... Haha, han fick mig att känna mig ung. Ja, det är kul att jag och min dotter har samma intresse, även om hon inte har lika mycket tid till fotograferandet just nu. Bara hennes journalistutbildning och främst c-uppsatsen blir klar blir det bättre. På sista tiden har hon fått både en första och en tredje plats i FOTO:s "månadens bild":)

Ännu en gång - Ett gott nytt år med förhoppning om att 2012 blir ett bra år för oss alla....Postat 2012-01-01 19:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem