Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Ett första foto på herr Wiehe:)

Många foton blev det efter två dagar med Mikael Wiehe och hans trevliga musiker, Christer Karlsson och och Bernt Andersson, samt ljudteknikern Kristian Stråth. Jag har följt dem vid spelningarna i Umeå och Skellefteå, från soundcheck, backstage, konserterna och lite till.... Jag har precis laddat in alla foton i datorn, så det tar ett tag innan jag bjuder på ett lite längre blogginlägg (eller flera:). Har redigerat ett första foto på Mikael.... (någon som ser vad som saknas på fotot?)

Lite uppvärmning strax innan det var dags att stå på scenen i Tegskyrkan i Umeå....Postat 2012-03-28 20:35 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Gunborg 91 år - Hurra och lite fler foton:)

Gunborg, min mammas söta granne fyllde för några veckor sedan 91 år. Jag har redan skrivit om det i ett tidigare blogginlägg, men här kommer lite mer foton. Börjar med ett favoritfoto som jag tog i januari:)

Av de foton jag tagit tidigare på Gunborg, vid vår shoppingtur och ett besök hemma hos henne hade jag gjort ett album - jag har inte fyllt det utan ska fylla på med nya foton bl a från min och min mammas lilla uppvaktning av henne:)

Lite blommor hade vi också till födelsedagsbarnet!

Min mamma fick ringa på dörren....

och lämna paketet. Gunborg tyckte att vi kom lite tidigt och uppvaktade henne. Hon fyllde ju ojämt och passade på att bjuda oss till hennes 100-årskalas. Lovade att ta med kameran då också:)

Paketöppning:)

"Oj, nu blir jag nervös. Vågar jag titta?"

Gunborg tittade länge på alla foton....

"Att du hunnit ta så många bilder" Gunborg sa att det var fina bilder, fastän de flesta var på en väldigt gammal tant:) Lovade komma och hälsa på igen och fylla på albumet med lite nya foton.... (och då har jag förmodligen kameran med mig:)

/Carina:)Postat 2012-03-25 21:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Lunch med min mamma och mina mostrar:)

I veckan skulle min mamma och några av hennes systrar träffas och äta lunch(saknades två + alla bröder förstås:). Min mamma som börjar tycka att det är kul med mitt fotograferande tyckte att jag kunde komma och äta med dem. Mina mostrar har väl aldrig jublat förr när jag försökt fotografera dem, så jag höll mig lugn en lång stund. Ingen brukar uppskatta att man fotograferar när man äter. Men, efter ett tag smög jag upp kameran:)

Min moster Gulli hjälpte sin storasyster Inga-Britt med ketchupen. Inga-Britt letade sedan upp personalen och påpekade att de hade fyra tomma ketchupflaskor framme:)

En kaka till kaffet ingick:) Jag hämtade till alla, det är inte min mamma som ska äta tre själv... (även om hon skulle kunna:)

Moster Inga-Britt

Gun-Britt, yngst av systrarna....

Moster Gulli

Mamma:)

Fyra systrar med mycket samlad livserfarenhet...

Många minnen och mycket att prata om (även om de inte ser så muntra ut här:) I går bokade jag en resa till Västerås med min mamma. Vi ska åka och hälsa på min moster Eivor, som i många år tjatat på mig att komma och hälsa på. Ska bli kul att träffa henne, mina kusiner, kusinbarn och kusinbarnbarn:) När jag bokat resan frågade min mamma: "Du ska väl ta med kameran:) Tänk vad hon ändrat uppfattning, nu heter det inte längre - "Lägg bort den där"....Postat 2012-03-13 23:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ett ögonblick i vardagen....

Sitter ofta och funderar över människor, händelser mm som jag skulle vilja fotografera. Inget som går att göra nu, och oftast är det NU jag vill ta min kamera och fotografera. Men, då händer det att jag smyger runt hemma och har jag tur hittar jag något:)

Smög in i Malins rum. Hon var nog på väg till köket, men mitt i rörelsen hade hon stannat för att läsa ytterligare en sida i sin bok. Det var länge sedan hon läste så mycket som nu, helt försunken i sina böcker...

"Vad vill du mamma" - Malin tittar upp och upptäcker mig med kameran....

"Måste du fotografera jämt", sa Malin men skrattade gott åt sin "jobbiga mamma" medan solens strålar letade sig in i rummet.

Jag tog en promenad lite senare och letade lite vårtecken. Bor i fel del av Sverige denna tid, snö och is överallt. Halkigt var det också, fick veta att jag gick som en pingvin, men jag var lite rädd att ramla. Både för min egen skull, men även för att jag bar på min nya kamera:)

Snön har dock äntligen börjat smälta och gör stora vattenpölar lite överallt....

/Carina:)Postat 2012-03-11 19:10 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vintersimning i Skellefteå

För en dryg månad sedan var det SM i vintersimning här i Skellefteå, när det var som kallast! Lördagen när tävlingen gick av stapeln var det -33 grader om jag minns rätt. Jag var bortrest, så jag missade tävlingen. Men hade tur - dagen före fick vem som helst pröva! Jag skulle gå och köpa lunch men svängde ned till älven en sväng för att se om det fanns några modiga:) Och visst dök det upp några!

Bäst att kolla repet.... (Alla som prövade simma var tvungna att ha rep) Under tävlingen var det inte så, men då fanns det dykare på plats!

Nästa som dök upp var min kompis Peter, som sitter i Skellefteå fotoklubbs styrelse med mig. Hade ingen aning om att han var "sån"....

Tycker att det ser ut som om Peter ber en stilla bön, eller börjar han ångra sig?

Nu är det dags....

Peter:)

En nöjd Peter har kommit upp i värmen, nej just ja - I kylan!

Nästa person var Anna - såg ut att vara lite kallt att sätta ned fötterna....

Anna var väldigt fokuserad!

Snabbt ned i vattnet....

Duktig simmare, det gick fort tycker jag....

Det var inte bara jag som fotograferade....

En nöjd Anna har fått på sig varma kläder och själv frös jag så mycket om händerna att det nästan inte gick att trycka på avtryckaren - Jag köpte lunch på ICA och gick in i värmen:)Postat 2012-03-06 22:12 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa 

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem