Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Roffe Wikström - Trästockfestivalen 2013

Tre dagars Trästockfestival och massor med foton, mest live men även lite porträtt. En som jag velat porträttera var Roffe Wikström. Men med lite dålig planering skrev jag bara ett meddelande på facebook och frågade. Roffe är dock inte inne på facebook lika ofta som jag:) Idag hörde Roffe av sig via sms, positiv till porträtt men väl medveten om att det var i fredags vi skulle ha träffats. Vi får fotografera vid ett senare tillfälle, räknar med att han ska spela i många år till...

Trästockfestivalen genomfördes för 22:a året och fortsätter att vara en gratisfestival med bra musik, allt från kända namn till riktigt färska. Och väldigt unga musiker och gamla rävar:) Roffe får väl räknas till en "gammal räv" efter alla år han hållit på med musik. Här kommer lite livebilder från hans konsert, i hällande regn. Publiken stod kvar trots regnet, men solsken hade gett en ännu större publik.

Regn, regn och lite mera regn....

Regn på kameran gav lite extra effekter:)

Tapper publik i regnet:)

©Carina Hedlund

(Dela gärna mitt album, men låt bilderna vara kvar:)Postat 2013-07-23 23:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Utlottning på Trästockfestivalen

Under ganska många år nu har jag, min dotter Sanna och min kompis Örjan haft fotoutställning under Trästockfestivalen. I år går det inte, då lokalen vi brukar använda är ombyggd. Lite tråkigt, då utställningen brukar vara en trevlig samlingsplats, där man träffar en massa folk. Vår tävling om bästa bild brukar vara populär, där vi lottat ut ett flertal bilder. Och den interna tävlingen mellan mig, Sanna och Örjan - Tyvärr tog den slut nu, men det kanske Örjan och Sanna tycker är lika bra då jag vunnit alla tre åren vi tävlat - Förlåt:)

I år skänker jag istället två inramade foton till Trästockfestivalen som de får lotta ut. Det ena fotot tog jag 2006, på Mikael Wiehe efter konserten. Han såg mig först inte, men när han såg mig sträckte han ut armarna och såg väldigt nöjd ut. Jag hade tyvärr fel objektiv på kameran, så det blev inga armar - dock en närbild. Ett par år senare när Mikael var på Trästockfestivalen igen, fick han fotot av mig - en förstoring 20x30. Hans första reaktion när han såg fotot var: "Herregud vad jag är vacker" Och ytterligare ett par år senare hamnade fotot på baksidan av Mikaels bok: "Aldrig bli som ni - Sånger och synviklar"

Livet är härligt

Den andra bilden är en favorithoppbild, som jag tog 2011 av Pain of Salvation. Minns när jag stod första gången i fotodiket på Trästockfestivalen och försökte fånga hoppbilder med Khoma, vilket inte alls gick. Hoppbilderna blev bara suddiga. Har lärt mig lite mer sedan dess:) Fotot på Pain of Salvation har jag fått bra placeringar med i fototävlingar och den har varit publicerad i fototidningarna Kamera & Bild och Foto. Vi får väl se om årets Trästockfestival bjuder på några bra foton. Kommer att vara där och fotografera, även om det inte blir någon utställning.

Pain of Salvation

/Carina

Har ni vägarna förbi Trästock och är sugna på att vinna något av mina foton, rösta på Trästockfestivalens facebooksida:

https://www.facebook.com/trastockfestivalen?fref=tsPostat 2013-07-12 13:03 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Smillas nya kompis:)

Träffade gamla vänner igår och tack och lov följde lilla Smilla 3 år med (så jag fick någon att fotografera:) Här är hon inte medveten om att jag fotograferar när hon bekantar sig med sin nya kompis Fiffi.

Smilla hade fått ostkrokar (inte ostbågar:)

"Vill du smaka?"

"Var det gott, vill du ha fler?"

"Och den sista till mig..."

Har många foton på Smilla från kvällen igår, dyker nog upp fler. Här är en som jag tog lite tidigare på kvällen när Smilla åt melon, även här med en beundrare:)Postat 2013-07-06 12:48 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Loreen - Stadsfesten 2013

Fredag kväll stod Loreen på Stadsfestens scen. Jag hade inga större förväntningar, förutom att jag räknat ut vilken låt som skulle komma sist:) Jo, jag fick rätt! När det gäller något annat fick jag dock fel. När jag stod i publiken efter de tre första låtarna sa jag till min kompis: "Jag ska ta lite fler bilder när hon klätt av sig". Loreen uppträdde i en militärgrön jacka och de flesta artister jag sett (både killar och tjejer) tar oftast av en jacka, men inte Loreen. Nu menar jag inte det som något negativt, utan för mig blev det något positivt - Att någon låter bli att spela på sexighet! En massa foton blev det i alla fall:)

Blandade åldrar i publiken....

Och en sista bild från "allsången" under sista låten:)

Om någon mot förmodan inte förstår vilken låt som kom sist så finns den här:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4PMQB5zmAU

©Carina Hedlund

Dela gärna min blogg, men låt mina foton ligga kvar. Hör av dig om du är intresserad av att beställa en förstoring eller har någon annan fundering om mina foton:)Postat 2013-07-04 09:11 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Petra Markund - Stadsfesten 2013

Först ut på lördagen var Petra Marklund, ytterligare en artist jag aldrig hört live. För er som inte hört henne hittade jag en låt på youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=f4fB9EXpMTI

Och en sista bild....

©Carina Hedlund

Dela gärna min blogg men låt fotona ligga kvar. Hör av dig om du vill beställa en förstoring eller har någon annan fundering om mina foton:)

Någon favorit?Postat 2013-07-03 14:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa 

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem