Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Gott Nytt Fotoår önskar jag er alla....

Tänk vad mycket det är som vi ännu inte upplevt och inte heller fotograferat... Ibland kanske man ska uppleva saker utan sin kamera, men ta med den för säkerhets skull:)

Hoppas ni alla får en trevlig nyårskväll!

Mvh

Carina, från ett snöigt och kallt Skellefteå

 

 

JanuarikvällPostat 2009-12-31 16:12 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ja! Jag gillar de nya funktionerna i fotosidans portfolio!

Hänger nog inte med, det har nog funnits information om att portfolio-inställningarna skulle förbättras... Glad blev jag i alla fall när jag upptäckte det tidigare idag. Nu måste jag ta tag i att städa min bilder här på fotosidan och i portfolion, så den blir som jag vill ha den:) Har precis städat lite i barnalbumet, har fler jag vill lägga in så jag kanske måste plocka bort några fler i alla fall:)

Bara av att bläddra bland barnfotona fick mig verkligen att längta efter sommaren. Här i Skellefteå är det idag ca 25 grader kallt, så det är skönast att "uggla" inomhus:)

Glädje

Titta vad jag kan!

Barndom - en svunnen tid

Sanna när hon var liten.... Snart fyller hon 21 år!Postat 2009-12-30 14:11 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Annandag jul - redigerar lite julfoton:) Kolla in tomten!

Skrev i ett tidigare blogginlägg om vår "galna tomte" som brukar dyka upp på julafton.... Nu har jag så stora barn, 20, 18 och 16 år så de flesta förväntar sig att vi inte har någon tomte överhuvudtaget! Fråga dem, de vill absolut inte släppa den traditionen:) När de var mindre var det ett pusslande med grannar och bekanta, då vi "bytte" tomte med varandra. Vissa år kom det en "bra tomte" och andra år var han bara tråkig... Minns det år när vi bytte med en grannfamilj, de hade två barn och vi räknade med att det skulle gå fort... Min man höll aldrig på att komma hem! De hade en miljooooooon paket! Mina barn har alltid fått många paket också, även om jag planerar att det inte ska bli så många.... Men, roligast är när tomten kommer med en säck och delar ut dem och sedan delar vi ut resten själva.

En annan tradition är julklappsöppnandet, som tar lite tid. Vi är oftast inte så många och sitter tillsammans och öppnar en och en... På det sättet hinner alla se vad alla får, det har aldrig varit ett ryckade och slitande med julpapper:) Vi turas om att öppna, barnen brukar få öppna två när det är deras tur och vi vuxna som inte har lika många får ibland hoppa över ett varv.

På tal om julklappar - jag fick en reflexskärm i år:)

Åter till tomten, efter att ha haft en riktigt tråkig tomte ett år så började vi sköta "tomtandet" själv och barnen blev nöjdare än någonsin. Eftersom det inte finns några små barn att "skrämma", så blir tomten lite galnare för varje år. Ibland är han lite mer feminin och andra år har han mörkare stämma. Tomten med ljusare stämma är oftast galnare:) Hur vi löste det i år får ni räkna ut själva när ni ser på bilderna! I år hade tomten ett bekymmer med alla hemska almanackor som folk ger till varandra, det är "fula brandmän", bebisar och skäggiga gubbar. (Jag hade gjort en Winnerbäck-kalender till Sanna, med foton som jag tagit.) Tomten hade bestämt att nu ska det bli en tomtekalender och poserade framför kameran:) Han var inte riktigt nöjd, tyckte att det fotograferades för lite. Malin blev bekymrad när han både ville sitta på tv:n och klättra upp i julgranen.

Min yngsta dotter Ida är fotografen:) Varför vet jag inte, hon brukar inte fotografera....

Ha en fortsatt bra jul!

Carina

Kolla in malin, som verkligen undrade om tomten var riktigt klok när han började ligga på bordet!:)

"Blir jag snygg så här?"

Pussar ville tomten också ha....

Nu är tomten på väg, pigg och alert trots hårt arbete....

"Se till att ni är snälla nu under 2010 så kommer jag tillbaka nästa jul"

Tomtens släde körde iväg för fort, så tomten hann inte hoppa i den....

 

 

 Postat 2009-12-26 22:23 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

God Jul alla - här är vi nästan insnöade:)

Hm, önskade en vit jul för ett tag sedan i ett blogginlägg och då menade jag vit av snö. Man ska visst vara försiktig med vad man önskar så det blir lite mera "lagom".... Här har vi fått massor med snö, maken är ute och skottar. Det är många timmars arbete med snöröjning och förhoppningsvis kommer plogbilen så barnens mormor och morfar tar sig hit idag. Låter det som om vi bor ute i skogen, nejdå, vi bor i ett vanligt villaområde:)

Tar mig ut lite senare med kameran, kanske dyker upp någon bild här senare:)

En god jul önskar jag och tomten er dock från oss här i Skellefteå!

JultomtenPostat 2009-12-24 09:59 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Snön faller så vackert o kameran är hemma:(

Här i Skellefteå har vi nu ett riktigt snölandskap, väldigt mycket snö har fallit och mer ska vi säkert få.... Blir så sugen när jag ser ut genom mitt kontorsfönster att gå ut och fotografera, men idag ligger kameran hemma. Lunchen gick istället till att göra lite små "julärenden"....

Men, trots det vackra så vet man vad som väntar när man kommer hem....

Någon som vill ha lite snö?

Övergiven

Men, tiden går fort och snart är vårsolen här och då smälter snön bort....

VårDroppe

Våren är på väg.....Postat 2009-12-22 13:27 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 Nästa 

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem