Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Annandag jul - redigerar lite julfoton:) Kolla in tomten!

Skrev i ett tidigare blogginlägg om vår "galna tomte" som brukar dyka upp på julafton.... Nu har jag så stora barn, 20, 18 och 16 år så de flesta förväntar sig att vi inte har någon tomte överhuvudtaget! Fråga dem, de vill absolut inte släppa den traditionen:) När de var mindre var det ett pusslande med grannar och bekanta, då vi "bytte" tomte med varandra. Vissa år kom det en "bra tomte" och andra år var han bara tråkig... Minns det år när vi bytte med en grannfamilj, de hade två barn och vi räknade med att det skulle gå fort... Min man höll aldrig på att komma hem! De hade en miljooooooon paket! Mina barn har alltid fått många paket också, även om jag planerar att det inte ska bli så många.... Men, roligast är när tomten kommer med en säck och delar ut dem och sedan delar vi ut resten själva.

En annan tradition är julklappsöppnandet, som tar lite tid. Vi är oftast inte så många och sitter tillsammans och öppnar en och en... På det sättet hinner alla se vad alla får, det har aldrig varit ett ryckade och slitande med julpapper:) Vi turas om att öppna, barnen brukar få öppna två när det är deras tur och vi vuxna som inte har lika många får ibland hoppa över ett varv.

På tal om julklappar - jag fick en reflexskärm i år:)

Åter till tomten, efter att ha haft en riktigt tråkig tomte ett år så började vi sköta "tomtandet" själv och barnen blev nöjdare än någonsin. Eftersom det inte finns några små barn att "skrämma", så blir tomten lite galnare för varje år. Ibland är han lite mer feminin och andra år har han mörkare stämma. Tomten med ljusare stämma är oftast galnare:) Hur vi löste det i år får ni räkna ut själva när ni ser på bilderna! I år hade tomten ett bekymmer med alla hemska almanackor som folk ger till varandra, det är "fula brandmän", bebisar och skäggiga gubbar. (Jag hade gjort en Winnerbäck-kalender till Sanna, med foton som jag tagit.) Tomten hade bestämt att nu ska det bli en tomtekalender och poserade framför kameran:) Han var inte riktigt nöjd, tyckte att det fotograferades för lite. Malin blev bekymrad när han både ville sitta på tv:n och klättra upp i julgranen.

Min yngsta dotter Ida är fotografen:) Varför vet jag inte, hon brukar inte fotografera....

Ha en fortsatt bra jul!

Carina

Kolla in malin, som verkligen undrade om tomten var riktigt klok när han började ligga på bordet!:)

"Blir jag snygg så här?"

Pussar ville tomten också ha....

Nu är tomten på väg, pigg och alert trots hårt arbete....

"Se till att ni är snälla nu under 2010 så kommer jag tillbaka nästa jul"

Tomtens släde körde iväg för fort, så tomten hann inte hoppa i den....

 

 

 

Inlagt 2009-12-26 22:23 | Läst 6993 ggr. | Permalink
Hoppas tomten kom hem helskinnad, ser ut å parkerat permanent i snön :-D
God fortsättning.
/Anders
Svar från Carina Hedlund 2009-12-26 23:22
Det gick bra, han låg kvar och gjorde en snöängel först men det missade fotografen:)
Ni verkar ha fått besök av en showtomte :).
Svar från Carina Hedlund 2009-12-27 18:54
Ja, "han" hade kunnat stanna hela kvällen:)
Ho ho ho, vilka rolig tomteserie. :-) Han verkar rutinerad och välorienterad i ert hem. God fortsättning! Mvh, Rei
Svar från Carina Hedlund 2009-12-27 18:56
Tack Rei! God fortsättning önskar jag dig också, tomten hälsar att om du får tråkigt igen kan han komma förbi och ta lite porträtt:)
He he he, eller ho ho ho... Ja, Tomten är välkommen när jag vill ta porträtt på mig. Det är inte lätt att ta självporträtt. Lättare att själv ta porträtt av andra. :)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem