Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Trästockfestivalen väntar...

Jag har knappt hunnit ladda upp bilder klart från Stadsfesten här i Skellefteå, så är det dags för nästa festival - Trästockfestivalen. Vad kan man säga om Trästock - finns många ord som passar in...

Folkfest - musikupplevelser - engagemang - ja, det finns mycket att säga:) Och det som kanske inte alla vet som inte är norrlänningar - festivalen är gratis! Trästock firar sitt nittonde år och jag önskar att jag upptäckt festivalen tidigare. Jag besökte festivalen första gången 2005, då jag följde mina tonåringar dit. Varför hade jag inte varit dit tidigare - jo, jag trodde att jag var för gammal. Min föreställning var att detta var en festival bara för ungdomar, men så fel jag hade. Trästockfestivalen drar alla åldrar. När Mikael Wiehe besökte festivalen 2006 höll jag på att ramla baklänges, helt plötsligt hittade jag min pappa i publiken. Jag trodde inte att han visste vad Trästock var och där stod han och lyssnade på Mikael Wiehe. Till historien hör att min pappa det året fyllde 70 år:)

Livet är härligt

Detta foto pryder även Mikael Wiehes hemsida och kanske någon vägg i hans hem. När han var här förra året igen, fick han en förstoring av bilden av mig. Han tittade på den och sa "Vad vacker jag är", sen frågade han om han fick lägga den på sin hemsida. Han fick min mailadress och redan nästa dag fick jag ett mail. Att det blev flera kan bero på att jag glömde skicka bilden i mitt första:), men vi hade en trevlig konversation....

I år kommer flera intressanta artister och grupper. En grupp som jag såg första året jag stod i fotodiket var Khoma. Sångaren Jan har ett fantastiskt scenspråk, både i utstrålning men även genom häftiga hopp - som jag ville fånga! Lyckades jag?  - Nej inte alls. Alla bilder blev suddiga, när jag försökte fånga hoppen. Jag hoppades få en ny chans för ett par år sedan i Umeå, men då hann golvet rasa på Norrlandsoperan innan Khoma skulle spela... En bra bild på sångaren fick jag i alla fall året på Trästock, men i år satsar jag även på "rörelsebilder".

Khoma - mycket energi och svett....

Khoma

Vad ska jag fotografera mera då? Jo, det blir Melissa Horn, Crashdiet, Moneybrother, Markus Krunegård och många fler. Dag Vag får jag ju inte glömma... Jag hade hoppats på Stefan Sundström, men han är kanske ute och tågluffar fortfarande. Nästa år kanske? Förutom de lite större banden finns det en massa mindre kända band att upptäcka. Ett band som jag tidigare sett på Nocks är Ape Rape Escape, de kan jag rekommendera. Killen i aphuvudet får det ganska svettigt:)

I rutan på området kommer jag, Örjan Fredriksson och min dotter Sanna att ha en fotoutställning. Konsertbilder förstås, jag har suttit ikväll och försökt välja. Inte så lätt, finns mycket att välja mellan. Det blir lite blandade foton, både från Trästockfestivalen, Stadsfesten, Pdol, Hultsfred mm. Örjan har fotograferat musik i många fler år än oss, så han brukar överraska med lite äldre bilder från konserter jag också önskat att jag fotograferat. SÅ har du vägarna förbi, kom gärna in och titta på våra bilder. Nytt för i år är att Ni ska få rösta på er favoritbild. Det blir en liten intern tävling mellan oss, men den som kan vinna något är den som röstar. Vi kommer att lotta ut några favoritbilder till de som röstat!

Några rader skulle jag skriva, det blev ganska många. Nu är det dags att sova!

Vi ses på Trästockfestivalen!

Carina

 

Inlagt 2010-07-17 00:45 | Läst 11632 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem