Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Semester och fotofunderingar:)

Idag har jag äntligen gått på semester och för första gången gjorde jag det en dag för tidigt. Vanligtvis sitter jag till sen kväll sista dagen och känner, att jag har inte tid att gå på semester... Visst har jag mycket på jobbet nu också, men det jag bestämt att jag skulle hinna har jag hunnit! (gjorde nog en mer realistisk planering detta år).

Realistiskt - hur mycket ska jag fotografera i sommar... Massor, tror jag! Men, bara det jag VILL fotografera! Skönt att inte ha en massa MÅSTEN, utan bara fotografera för att jag tycker att det är KUL!!!

De närmaste dagarna blir det en massa musik, på Stadsfesten här i Skellefteå. Kikade på lite gamla foton och hittade en gammal favorit, en "vimmelbild" som jag gillar! Det var en varm sommardag, Stadsfest och på långt håll såg jag detta! Kunde inte låta bli:)

Gäller att hålla huvudet kallt....

Det gäller att hålla huvudet kallt:)

Nu ska jag kika lite mer på artisterna som spelar i veckan, hur kul det än är så hinner jag inte fotografera alla... Några förslag?

/Carina

 

Inlagt 2010-07-06 23:15 | Läst 7227 ggr. | Permalink
The Ark känns givet!!

/Christoffer.
Svar från Carina Hedlund 2010-07-07 10:04
Ja, jag kommer att fota The Ark:) Det blir första gången jag fotograferar dem i ett fotodike!
Kommer du att fotografera konserter under Malmöfestivalen i augusti? Jag har tagit tillfället i akt något år, att fotografera konserter på Malmöfestivalen, bara för att testa. I år ska jag prova det här med konsertfoto igen. Dock blir det från åskådarplats eftersom det är svårt med ackreditering för mig som privat amatör. Några tips eller råd när man tillfrågar arrangörer om ackreditering?
Svar från Carina Hedlund 2010-07-07 16:08
Malmö ligger lite för ocentralt för mig:) Eller så är det så att Skellefteå ligger lite galet:) Söka ack är inte alltid så svårt om man inte har någon uppdragsgivare. På små ställen kan det vara möjligt, svårare på större. Ett tips är att fotografera för någon musicsite, men de vill förstås att man ska ha lite erfarenhet. Jag brukar fotografera för www.musicstage.se, finns andra som festivalphoto och Rockfoto, förstås.

Men, man kan få riktigt bra bilder från publiken också. Mina bästa bilder, Linkin Park (finns i konsertfotomappen), Iggy Pop mm har jag inte tagit i fotodike. Kolla först så det är tillåtet att fotografera med systemkamera, fler och fler förbjuder det vilket är trist. Hur ska man då kunna träna?
/Carina
Ok, ja, jag har förstått att det är smidigast om man har uppdragsgivare. En webbföretag eller vanliga företag. Men jag gör det för min egen skull och intresse. Så jag får nöja mig med att skjuta från publikplats. :-) Fördelen med ett fotodike är ju att man kommer närmare och inte behöver trängas med publik. Dock kan det ju bli så att man trängs med andra fotografer, men det är i alla fall mer fri utrymme än om man står i en publiktät plats.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem