Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Hemma efter en vecka i Dublin

Jag har haft en mycket trevlig vecka i Dublin med min mellandotter Malin. Hon fick resan i 20-årspresent i våras och den 2 september åkte vi. Kameran var självklart med och Malin filmade också litegrann. Vi har suttit och tittat på filmen, skrattat åt den amatörmässiga filmningen som ändå blir så bra:) Att Malin vid flera tillfällen filmat mig underifrån, sittandes i sin rullstol var mindre kul. Det blir inga fler kakor till kaffet:)

Jag har inte hunnit redigera så många bilder ännu. Igår beställde jag bilder till DIFO, distriktsfototävlingen som ska lämnas in på tisdag. De flesta hade jag sedan tidigare, men det blev några till som jag ville komplettera med. (Har alltså för många, får se vilka jag använder:)

Några foton har jag dock redigerat. Jag brukar aldrig vara med på bild när vi är iväg någonstans så nu har jag försökt göra armarna längre och har fotograferat mig och Malin tillsammans några gånger:)

Jag har fotograferat lite allt möjligt, men precis som förra gången jag var till Dublin fastnade jag för måsarna:) En liten duva har också smugit sig in i samlingen....

"Kolla vad snygg jag är:)"

"Jag kan stå på ett ben"

"Blir det bra så här?"

En rask promenad....

Vi besökte även Dublin Zoo, hälsade på tigrar mm men de bilderna dyker upp senare. Pubar, museum, shopping, restauranger och sevärdheter - vi hann med väldigt mycket. Onsdag åkte vi ut till fiskebyn Howth, vilket är ett mycket trevligt resmål bara 20 minuter med tåg från Dublin. Där hittade vi en mycket trevlig pub, med god mat och trevlig personal. Malin har tränat mycket på engelska vid beställningarna av mat och dryck, då hon är duktig på att fråga pga sina allergier. Kan ta en stund, men alla var väldigt trevliga:) (Och gulliga, se nedan:)

Med denna kille hann vi även prata lite foto. Han pluggar foto och sparar pengar till en systemkamera.

Inlagt 2011-09-11 15:52 | Läst 6300 ggr. | Permalink
Riktigt fina bilder!

Sista bilden är extra härlig, vilken fin blick.

Kram!
Svar från Carina Hedlund 2011-09-11 18:47
Tack Lysa! Tog tre bilder där han var med, på alla tre har han samma blick på Malin:)
Lysa 2011-09-11 18:50
It looks like lööööv! :-)
Den promenerande måsen är helskön och skulle säkert ha platsat i ovan nämnda John Cleeses "Silly Walks". Större fåglar som promenerar ser så kul ut tycker jag. Gillar också sista bilden med den varma blicken.

/Torbjörn

PS Har du kvar A700?
Svar från Carina Hedlund 2011-09-11 18:56
Tack Torbjörn! Är glad att jag hann fota måsen och fånga ett ben i luften:) Lutningen stämmer, jag satt på kanten en liten bit ifrån. Ja, gillar blicken jag fångade:)

Ja, jag har kvar min A 700. Har läst lite om A 77, vet inte vad den kommer att kosta? Men, min fungerar bra ännu, tycker att jag borde ha nött ut den vid det här laget:) Vad tänker du om A 77?
pic-tor 2011-09-11 19:13
Min första tanke är att det är "onödigt" många pixlar, 24 MP, men det kanske snart är standard för APS-C-formatet. Den ser välbyggd ut och vi får väl se vad testarna säger när den produktionsfärdiga kameran kommer. Jag är väldigt nyfiken på den nya EVF-sökaren som lär vara marknadens bästa.
För mig är det inte aktuellt med något kamerabyte än på många år hoppas jag. Min A850 klonkar och går :-)

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem