Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Anders Petersen, fotomässan 2018

En av mina höjdpunkter på årets fotomässa var att Moderskeppet skulle intervjua Anders Petersen på Moderskeppets scen. Kl 12:00 på söndagen var det dags och jag och min vän Gun satt längst fram. 

Strax klara....

Moderskeppets Gustaf Söderström intervjuade Anders Petersen. Jag har tidigare sett Gustavs intervju med Anders som finns på Moderskeppets hemsida. Mycket intressant och inspirerande!

Anders berättade en hel del om Cafe Lehmitz. Boken kom ut 1978 första gången och har idag fått ny uppmärksamhet och bilderna ställs ut på flera ställen i världen. 

Anders visade sin analoga och enkla kamera. Minns inte hur många han har, men det är många...

Tog ett porträtt av Anders innan han klev av scenen:) 

Det var många som ville bli fotograferade med Anders, eller så kan man fixa det själv...

Anders signerade en av sina böcker...

"Får jag ta en bild?"

Anders bläddrar i min bok Stålmormor, som han fick signerad förstås:)

Anders och Gun:)

Och jag som nästan aldrig är med på bild, fick också vara med på en bild....

Tack Anders för all inspiration:) 

©Carina Hedlund Postat 2018-03-23 18:08 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

På besök på syncentralen med Stålmormor

I veckan följde jag mamma till syncentralen för synkontroll och koll av gråstarr. Mamma ser väldigt dåligt, pga gula fläcken som gör att detaljskärpan är dålig. Då min mamma även är Stålmormor kan hon göra väldigt mycket själv, men bristen på detaljskärpa gör att hon inte känner igen människor och däribland mig. Har vi planerat att träffas  och jag börjar prata märker jag aldrig hennes dåliga syn, men om jag ställer mig framför henne på stan utan att säga att det är jag känner hon inte igen mig. Jo, om jag har mina gula skor:) Min morfar Olle hade också problem med ögonen och blev blind i slutet av sitt liv. Det är inte lätt att bli blind och om man som Olle även var döv. Jag minns hur min mamma pratade med honom genom att "teckna i hans händer" - Dvs att han fick känna vilka tecken hon gjorde....

Åter till mamma, frågade optikern om lov och tog en massa bilder... 

Först lite information och samtal kring dagens undersökning...

"Det här är gula fläcken"

"Vad står det på skärmen"

"Bättre eller sämre"

"Nu blev det svårare"

Min favoritbild <3

"Kan du läsa vad det står här?"

Mamma fick nya solglasögon:)

Utprovning av bågar - inte så lätt när man inte ser.... 

Och lite sist - koll på hur det ser ut med mammas starr...

Den grundliga undersökningen var slut och jag skjutsade hem mamma. 

©Carina HedlundPostat 2017-12-15 08:25 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bengt Sändh spinner lin, november 2017

Att mångsysslaren Bengt kunde spinna lin visste jag innan jag åkte på besök i Spanien. Han har även skrivit en bok (eller flera) i ämnet. De enda gångerna jag sett en spinnrock tidigare har det varit som prydnad. Detta var första gången jag fick se detta i verkligheten:) Jag fick också pröva, men det gick inte så bra. Jag måste träna mera... 

Jag har även gjort ett litet filmklipp, med lite sång av Bengt till. Jag är med en kort sekund, då man kan höra när jag nyser:) Annars lät jag bli att sjunga med medan jag filmade. Klicka på länken nedan:

https://youtu.be/D4F-CteN6rAPostat 2017-12-10 12:29 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Mötet med gåsgamen Brutus - Fotosafari med Bengt Sändh

Hemma igen efter en trevlig vecka i Spanien hos Bengt och Barbro Sändh. Under veckan gjorde vi lite olika dagsutflykter, besökte Svenska kyrkan i Fuengirola och firade även "Smörgåstårtans dag" med en massa spaniensvenskar. Jag och Bengt åkte från onsdag till fredag på ett roligt "fotosafari". Bengt har markerat på en karta hur vi åkte:

Redan på onsdagen efter slingriga vägar upp till 1350 meter ö h fick jag se gamar i verkligheten för första gången. Utan något bra zoomobjektiv fick jag inga närbilder, men det var häftigt att se dem sväva ovanför oss. Jag skrev en facebookuppdatering där jag skrev att gamarna inte var intresserade av oss, för att vi "var för levande". 

En kraftigt beskuren bild, men man ser i alla fall att det är två gamar som svävar ovanför trädtopparna.

Dagen efter kom vi körande i närheten av El Chorro, även nu på hög höjd för att kolla in de vackra vyerna. Ja, jag vet. Jag är ingen naturfotograf, men det betyder inte att jag inte uppskattar den fantastiska naturen och vyerna. De blir dock inte lika vackra på mina bilder. Helt plötsligt ser vi en gam sittandes på vägen och Bengt berättade att det var en gåsgam. Utifrån storleken förstod vi att den/han inte var fullvuxen. Vi tänkte först att den var skadad, då den inte brydde sig om att det kom bilar från bägge håll...

Vi döpte gamen till Brutus. Han visade sig vara orädd och var inte alls sugen på att flytta sig när den mötande bilen ville förbi. 

Jag fotograferade först Brutus genom bilrutan. Bengt föreslog att jag skulle gå ut ur bilen och ta en bild, men jag svarade "aldrig i livet". Bengt försökte istället köra förbi Brutus, så jag skulle kunna fotografera genom bilrutan. 

Brutus iakttog oss, men hade ingen lust att flytta på sig. Vi lyckades i alla fall ta oss förbi....

Jag bytte objektiv (50-140) och hängde ut genom bilrutan och fotograferade. Brutus poserade snällt...

 

Vi körde lite längre upp och Brutus promenerade iväg en bit. Jag hann ta några bilder till...

Vi körde en bit upp och stannade för att se på den vackra vyn. Brutus satt kvar och Bengt tog sin kamera för att också kunna ta en bild. Vi gick en bit ner efter vägen och jag tänkte att jag skulle filma en liten snutt. Jo, det blev en mycket liten då Brutus började springa mot oss. Kolla in det korta klippet nedan. Vi lämnade honom ifred och koncentrerade oss istället på att kolla vyerna, som jag både fotograferade och filmade. En liten snutt är med på filmklippet. 

https://youtu.be/fe3NzQEhrlk

Klättrade upp på en liten höjd och beundrade den vackra vyn. Ja, i alla fall i verkligheten. Fick inte till färgerna, så bilderna får vara svartvita...

Bengt gick ned till bilen före mig och tog en foto på mig när jag beundrade vyerna. Och filmade, så det tog en stund innan jag kom ner till bilen. När jag närmade mig bilen visade det sig att Brutus låg i bakhåll och kom rusande i full fart emot mig. Tyvärr har vi ingen bild på det. Hade Bengt (som stod några meter ifrån) fotograferat just då hade jag nog fräst åt honom, men i efterhand hade det varit kul. Brutus jagade mig och jag sprang baklänges och höll min kameraväska mellan oss. Jag tänkte mest att "jag kan inte skada gamen", men fick jobba på att inte bli skadad själv. Bengt tog sig runt bilen och öppnade min bildörr så att jag kom mig in. Sedan var det Bengts tur att bli jagad in i bilen. 

Bengt hann bara starta bilen, när Brutus gjorde ett försök att hoppa upp på motorhuven. Missade tyvärr det...

Väl inne i bilen hann jag ta en till bild. Brutus satt och tittade på oss och ville nog att vi skulle åka. Eller tvärtom, att jag skulle stanna och leka? Nä, det tror jag inte. Jag skämtade om att Brutus var intresserad av mina "likbleka" ben, eftersom jag hade leggings som bara nådde nedanför knäna. Några spanjorer jag träffade några dagar senare sa att en gam som fått för mycket att äta kan bli som "berusad" och bli lite knasig. Vi började i alla fall backa för att lämna platsen och låta Brutus ha den för sig själv. 

När vi backade kom Brutus och sprang och jagade iväg oss. Hann bara ta denna och inte den där han sträckte ut sina fina vingar. Jag hoppas att det gått bra för Brutus och att han inte fortsätter att sitta på vägen och blir påkörd. Hur gick det för mig? Ett blåmärke på foten och ett litet skrapsår. Jag frågade Bengt när vi var på väg därifrån om jag sett rädd ut? "Nä, du log och skrattade". Ja, jag hann nog inte bli riktigt rädd utan det kändes mer som "dolda kameran". I Bengts information om vad jag skulle få se och uppleva på vårt fotosafari i Andalusien ingick inte att bli attackerad av en gam:)

Brutus kommer att stanna kvar som ett positivt minne i mitt hjärta, precis som hela min vecka i Spanien. 

©Carina HedlundPostat 2017-12-03 10:57 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

"Jag firar inte jul" - Bengt Sändh

Busen Bengt bakom galler:) Det var en väldigt bra plats då jag ville att han skulle läsa sin juldikt vid mitt besök hos honom och Barbro i Spanien. Testade filma med min Fujikamera och jag tycker själv att det blev bra. Att getingen Stickan testade Bengts koncentrationsförmåga gjorde det bara bättre. Han fixade det på första tagningen, men då är ju Bengt rutinerad:)

Resultatet kan du se/höra här: 

"Jag firar inte jul" med Bengt Sändh

https://youtu.be/h_HtnJzdiK4

Julen närmar sig med stormsteg, men jag ska försöka hinna uppdatera bloggen med fler äventyr från Spanien:)

/Carina:)Postat 2017-12-02 17:05 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 57 Nästa 

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem