Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

"Akta dig för polisen - the Garda"

Förra våren när jag och min äldsta dotter Sanna var i Dublin, blev hon stoppad av en kvinna på gatan som ville varna Sanna för polisen, "the Garda". Kvinnan hade spenderat en natt hos polisen tidigare under veckan och var arg....

""When the garda tells you to get up from the wheelchair, you have to"

Om jag minns rätt började historien med att hon bråkat om handikapptoaletten på ett hotell, vilken hon ville låna. Personalen hade varit otrevlig och sedan hade allt spårat ur. Budskapet (det långa) till Sanna var i alla fall att hon skulle akta sig för polisen, att handikappanpassningen i Dublin är urusel och att polisen inte skulle tro på att Sanna satt i rullstol "på riktigt".

Sanna lyssnade tålmodigt, men journalist och skribent som hon är intresserade hon sig för kvinnans historia. Vi höll dock aldrig på att komma därifrån, hon hade mycket att säga....

Ett litet filmklipp från mötet:

http://youtu.be/fwCicJfwTYM

Foto: Carina Hedlund

Inlagt 2014-08-09 12:36 | Läst 9282 ggr. | Permalink
Kan förstå att din dotter blev intresserad av damens historia, fick nog en del att skriva om sedan, men märkligt svagt förtroende för polisens intellekt. Hoppas att de hade mer kunskap om handikapp än så.
Fina berättande bilder om era möten ute på stan.
Svar från Carina Hedlund 2014-08-09 14:55
Jag har besökt Dublin fyra gånger tillsammans med mina döttrar och upplevt människorna väldigt hjälpsamma, så vi har inte samma bild som denna irländska kvinna. Hon bodde inte i Dublin utan var på besök.
Jättefina bilder, alldeles särskilt dom med handen! / Björn T



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem