Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Snacka om värdelös bloggare:)

14 maj - dagen då jag skrev mitt första och hittills enda blogginlägg här i min fotoblogg:) Hade planer på att nu skulle jag äntligen börja, men tiden har visat att jag är en värdelös bloggare....

 Men, skam den som ger sig. Tänkte göra ett nytt försök nu inför denna festivalsommar, som kommer att innebära en hel del fotografering för mig. Ett av mina stora intressen är faktiskt konsertfoto, skulle väl dock ha börjat med det för 20 år sedan när jag var ung:) Men, bättre sent än aldrig!

 Nästa helg ska jag fotografera Stadsfesten här i Skellefteå, det blir bl a Tomas Ledins turnepremiär, Ace of Bace och Sahara Hotnights. Stadsfesten ska jag fotografera för www.musicstage.se så titta in efter nästa helg:)

Under festivalhelgen ska jag under lördagen byta skepnad från konsertfotograf och vara bröllopsfotograf under några timmar:) Känns nervöst, men roligt också.

 Sedan kommer två dagar utan fotografering, en del redigering men framför allt packning inför nästa fotoäventyr. Jag och min dotter Sanna, 20 år åker till Hultsfred:) Mitt första besök någonsin och dagarna där får väl utvisa om det blir något fler i framtiden. Lite sent att börja med föryngringskrämer nu, men ett par stora solbriller som täcker lite rynkor kanske:) Ser fram emot att se en hel del av konserterna, fyra dagar i rad blir det olika konserter med Lars Winnerbäck:) Jag ser även fram emot att få se utställningen över årets rockfoton och vem som vinner och placerar sig i år.... Förra året hade Sanna med några bilder på utställningen och jag placerade mig på andra plats:) Fotopass på de mindre scenerna har vi lyckats få, tack o lov. I år har Hultsfred beslutat att förbjuda systemkameror, gissa om jag fick svårt att sova när jag läste det... Att åka till Hultsfred utan systemkamera fanns inte riktigt med i min planering, men det är kirrat. Om någon oroar sig att jag ska hamna bland ungdomsgängen på campingen, kan jag lugna er med att vi bor på hotell:) Om det nu är lugnare... Vi behöver i alla fall inte sova i ett blött tält:)

 När vi kommer hem hinner vi vila i några få dagar, innan det är dags för nästa festival - Trästockfestivalen här hemma i Skellefteå. En fantastisk gratisfestival under tre dagar som i år gästas av bl a Mikael Wiehe, Miss Li, The (International) Noice conspiracy m fl... Under dessa dagar kommer jag, min dotter Sanna och vår kompis Örjan att ha en fotouställning med konsertbilder....

Och helgen efter är det... Nja, vi får se om det blir fler festivaler. Pdol (Piteå dansar och Ler) kommer helgen efter och helgen därefter så kan det faktiskt bli så att vi åker på Storsjöyran i Östersund. Det kanske blir rena semestern att återgå till arbetet den 3 augusti, vi får väl se. Men, jag hoppas i alla fall på en bra fotosommar, inte för varmt, inte för kallt och lite lagom med regn(på nätterna). Vi kanske ses i fotodiket:) 

Inlagt 2009-06-24 23:00 | Läst 13795 ggr. | Permalink
Grymma konsertbilder!

Ha en trevligt dikessommar :)
/C
Svar från Carina Hedlund 2009-06-25 00:06
Tack Christian, jag ska göra mitt bästa:) - för att ha trevligt alltså... Förhoppningsvis blir det lite roliga bilder också:)
Är det inte helt otroligt löjligt att de inte kan fixa riktiga fotopass till dem som placerar sig bra i tävlingen? Näe. De kan ta sin tävling och köra upp i mörkaste Småland :P

Hoppas att ni får kul, det är en välarrangerad festival med bra backstageområde, till skillnad mot t ex Sweden Rock. Jag skippar Hultan i år till förmån för Rockweekend vars musikutbud mer stämmer överrens med mitt hjärta.

Lite tips iallafall; metalbandet The Weakening är ett måste om du ändå inte får plåta Franz Ferdinand från diket. Dom spelar på nån av de små scenerna och är otroligt kul att plåta. Den lille gitarristen, kallad Skägget, är HELT vild. Efter två-tre fotograferande spelningar med dem har man nog med kanonbilder på honom för att ställa upp i Rockfoto-tävlingen flera gånger om med Skägget som enda motiv :D

Även Total Jävla Mörker måste plåtas men det visste du nog redan väl? Helt tossiga på scen.

Åh, popkillarna The Berndt från Göteborg är också grymt roliga. Såg dem i våras och det var kaos. I synnerhet basisten var fantastiskt sprallig hela spelningen igenom, en riktig humörhöjare och tacksam att fotografera.
Svar från Carina Hedlund 2009-06-25 07:49
Tack för tipsen, det där med skägget låter intressant:) Om någon annan läser detta, tar jag gärna emot fler tips! Jag o Sanna ska sätta oss och gå igenom programmet ordentligt innan vi åker och kolla in artisterna på nätet så det blir lättare att välja vad vi ska höra på/fotografera:)

Jag ska försöka blogga lite här, så får du höra lite om hur det går för oss:)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem