Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Hemsida eller inte?

Har legat hemma i sängen två dagar med en dunderförkylning och har hunnit fundera en hel del på mitt fotograferande - främst över hur och var jag ska visa mina bilder?

Som det ser ut nu har jag 720 bilder på fotosidan, de flesta har legat i min portfolio som jag inte har pysslat om på länge. Jag har även foton på facebook och Myspace. Facebook är bra när det gäller att göra reklam, många ser fotona men samtidigt har jag inte riktigt koll på bildreglerna där. Myspace tycker jag skapar trevliga album, men där är det INGEN som tittar på fotona, inte vad jag har märkt i alla fall. Jo, upptäckte en bildstöld, men i övrigt har jag aldrig fått en kommentar.

Flickr har många, men jag tycker den sidan mest ser rörig ut. Fick ett tips nyligen att man kunde visa bilderna på flickr genom att lägga till "iver", dvs flickriver vilket gav en snyggare sida.... Gratishemsidor har jag också kikat på, men vilka är bra? Och vad kostar det är anlita någon att göra en hemsida? Kikar jag runt här på fotosidan, ser jag att många är guldmedlemmar precis som jag och har en portfolio men många har även en hemsida. Är det någon här som har bra tips?

Jag fotograferar mycket konserter, så en del av mina foton finns på www.musicstage.se, men jag skulle vilja ha någon egen sida att hänvisa till. Min portfolio här är användbar, men det krävs att jag rensar bort lite bilder för att kunna hålla den aktuell. Nu rymmer jag inte så mycket mer foton. En del av fotona jag har här har försvunnit efter ett åskväder för något år sedan, så därför är det kul att ha kvar dem någonstans i alla fall. Idag är jag mycket bättre på att dubbelspara, vill inte förlora fler foton.

Många bloggar och visar sina foton, kanske ska bli bättre på det. Men, jag har inte fått ihop många blogginlägg sedan jag började:) Jag får nog rycka upp mig på den fronten:)

Vad har jag fotograferat på senare tid då? Ja, det har blivit lite konserter i alla fall. Lars Winnerbäck har jag fotograferat för musicstage.se. Hade dock med mig kameran vid andra tillfället jag såg konserten också, men den gången gjorde jag debut som konsertrecensent vilket var riktigt kul:)

Kom gärna med tips - Hur visar ni era bilder förutom här på fotosidan?

Carina

Lars Winnerbäck i Umeå

Lasse W

Inlagt 2009-12-12 15:01 | Läst 4169 ggr. | Permalink
Vad är din ambitionsnivå?

Vill du sälja bilder, få kritik/beröm, dela med dig rent allmänt eller för någon speciell?

En blogg som denna här på fotosidan är perfekt i många avseende, speciellt om man vill få lite kommentarer på inlägg/bilder (ungefär som du får nu). Har man en extern blogg så krävs det att man är ganska aktiv för att folk skall hitta dit.

Jag försöker inte vara elak men 700 bilder är lite väl mycket, det blir lite av att man inte ser skogen för alla träd.

Jag har själv haft extern blogg/hemsida sedan mars 2003 men går nu helt över till fotosidans version. Dels för att jag nästan uteslutande skriver inlägg med fotografin som bas och då finns det en större potentiell målgrupp här.

Det är väldigt enkelt att låta t.ex. facebook automatiskt skapa ett inlägg av det publicerade inlägget på fotosidan så slipper man tänka på det. Om du vill kan jag visa hur jag har gjort.
Svar från Carina Hedlund 2009-12-12 16:22
Jag tror inte alls att du försöker vara elak:), jag blev själv förvånad över att jag hade så många foton. Har börjat städa, ska inte ha så många framöver för då är det svårt att hålla portfolion levande o lägga upp nytt. När jag lägger upp konsertfoton på musicstage t ex väljer jag alltid bara ut mina bästa, med variation på motivet. Ser ofta på olika konsertfotosidor hur man lägger upp på tok för många, där kanske hälften är bra men utfyllnaden blir inte bra. Så jag förstår liknelsen att man inte ser skogen för alla träden:) Ska rensa efter den liknelsen här:)

Du får gärna visa hur man göra automatiska inlägg på facebook från fotosidan, det vet jag inte hur man gör...

Ambitionsnivån, ska fundera mer på den:) Utvecklas som fotograf är väl ett, är stor skillnad på att få en konstruktiv kommentar jämfört med "åh, vad fint"... Det är trevligt det också, men kanske inget som utvecklar.... En "levande" sida som jag uppdaterar är väl det jag vill ha mest. Jag vill kunna hänvisa till den om jag får en förfrågan....

Nej, nu är jag bortbjuden på middag så jag får prioritera att göra mig klar:)
Själv har jag bara fotosidan. Tycker att man klarar sig ganska bra med det. Hade en egen hemsida också tidigare, men det blev jobbigt med uppdateringen. Enklare här på FS. Facebook tycker jag verkar vara mer en sida för social gemenskap, träffa gamla klasskompisar, vänner man tappat kontakten med osv. Inte så mycket fotoinrikting där som här på FS (så har jag fått för mig iaf). Flickr tycker jag verkar vara dryg. Iaf när man är inne och kollar andras bilder, det tar sån tid för webbläsaren att ladda upp bilden. Men annars verkar flickr vara bra.
Adda mig på facebook så kan vi ta det över chat när du har tid över.
Svar från Carina Hedlund 2009-12-12 17:23
Det har jag redan gjort:)
Det finns inget enkelt sätt att visa och om du vill sälja bilder Det är att ligga på hos alla möjliga bildbyråer och liknande . Ett hårt arbete och tyvärr många Mail blir det men FS är väl ett sätt/bert



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem