Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Konsertfotopoolen - ska vi börja om från början?

Satt alldeles nyss och kommenterade 6 foton i poolen, så tillfälligt minskade det från 120 okommenterade till 114.... Förra gången jag var in o kommenterade rensade jag bort mina gamla foton där, som låg okommenterade sedan säkert ett år tillbaka! Hur många bläddrar längst bak och tittar på alla okommenterade foton? Jag har gjort likadant i alla andra pooler också, där jag haft bilder liggandes länge okommenterade. Det är ingen som kommer att se dem där i alla fall...

Försökte lägga in ett foto i husdjurspoolen (eller vad den nu heter), men där fick jag inte lägga in någon mer bild då jag kommenterat för lite... Jag vet inte hur det ser ut i andra pooler, om det är fler som använder sig av det?

Jag skulle önska att vi började om lite från början i konsertfotopoolen och verkligen använde den till att visa de bilder vi är nöjda med, de vi vill ha lite redigeringstips på osv och inte slänger in alla konsertbilder vi fotat! Ett tips till fler som har många okommenterade foton, rensa bort några - de går att lägga in igen när vi fått igång poolen! Om vi rensar lite, det kanske finns bilder som ni lade in för ett år sedan och tyckte var bra men idag har ni utvecklats och känner inte likadant för er gamla bild - ta bort den och lägg in någon ny! Om vi både rensar o hjälps åt att kommentera lite mer, så kanske vi kan få ned antalet okommenterade till en hanterlig nivå! Jag tror att det skulle vara lite roligare att kika in i poolen då. Jag var väldigt aktiv förut, men blev lite less under en period...

Hoppas ingen uppfattar detta som "gnäll", det är det inte! Ser att många diskuterar detta på planket  så se det som ett konstruktivt förslag!!!

Ni andra som fotograferar konserter, vad är det som gör att ni tycker att det är kul? Jag minns första gången jag riktigt kände att "Oj, det här är ju kul" - det var det året som Iggy Pop gjorde sin enda Sverigespelning i Skellefteå på vår Skelleftefestival! Jag hade med kameran (fotograferade analogt), hade dock inte tänkt fotografera konserterna utan mer bara lite "allmänt".... Såg på lååångt håll hur han åmade sig på scenen, skrek åt vakterna och mina ben började gå av sig själv mot scenen. Den film jag hade kvar fyllde jag med Iggy Pop:) Har under barnens uppväxt och tonår försökt fånga lite andra artister på bild, med varierat resultat. Sedan jag började fotografera digitalt har mitt fotograferande bara ökat, jag prövar mer och mer olika motiv! Konsertfoto är dock något som jag tycker är väldigt kul! Mina krav på ett bra konsertfoto ökar med kunskapen. Minns för ett par år sedan när jag försökte fota Thåström och mest fick suddiga bilder, han stod inte still och ISO visste jag inte vad det var... Försökte få en hoppbild på Trästockfestivalen med Khoma, men det var helt kört. I somras fick jag dock ett flertal hoppbilder med andra grupper, så det går framåt. Men fullärd, nej det blir man aldrig!

Ha en bra helg, vill gärna ha lite respons på konsertfotopoolen - Vad tycker ni?

/Carina

Iggy i Skellefteå

Iggy Pop, Skellefteåfestivalen.... Har scannat in den, men gillar den bättre i svartvitt men det har jag visst inte lagt upp här...

Thåström, vart tog händerna vägen?

Ett av mina tidiga försök att fotografera Thåström. Här fick jag skärpa i ansiktet, men jag ska säga att det var inte många som fick skärpa. Jag hade definitivt inte koll på hur jag skulle ställa in kameran....

Totalt Jävla Mörker

Ett av mina foton på "Totalt jävla mörker", Trästockfestivalen 2009

 

Inlagt 2009-12-18 23:02 | Läst 6277 ggr. | Permalink
Inte ska mitt inlägg vara gnäll heller men jag förstår inte varför kommentarer på en bild (som din med Winnebäck) blir obesvarade. Då menar jag inte ett "tack snälla" utan någon reaktion som t.ex. den ram jag bett om för att kunna svara på din fråga du hade med bilden. Om en kommentar/ett förslag ignoreras så ignoreras mer och mer bilderna också. Det menar jag rent allmänt eftersom man kan se det i alla pooler. Men var och en kan ju börja med sig själv.
Svar från Carina Hedlund 2009-12-19 10:52
Den är besvarad nu, tack för påminnelsen:) Jag är nog inte bland de bästa på att besvara, men brukar ta en "punktinsats" lite då och då och besvara ett gäng kommenterar! Det är förstås lättare att besvara kommentarer med tips och konstruktiva inlägg än kommentarer med "superfint" - jo, då blir det ett tack!

När det gäller konsertfotobilder är det ibland kanske lättare att kommentera de som är väldigt bra och svårare att säga något om de som kanske skulle behöva lite "mer"... Jag kommenterar nog både ock, försöker ge lite tips men brukar då gå in o se vem fotografen är! Vill inte trampa någon på tårna, vill vara konstruktiv utan att någon känner sig "påhoppad". Är det första gången man tagit ett konsertfoto, då är man nöjd med att ha "fångat" artisten, medan om man fotograferat ett tag så söker man de speciella posérna mm.

Ha en bra dag!
/Carina
Jag förstår din tanke och förslag för bildpooler. Jag lägger själv in de jag tycker blir allra bäst av mina egna bilder. Ibland blir de kommenterade, ibland inte. Jag har märkt att om man skriver i rutan för fotografens kommentar, med frågeställningar till publiken, då man lägger in bild i en pool. Oftast får jag respons jämfört med de tillfällen jag endast lägger in bilden.

Pooler där man kan lägga in ofta och fler, försvinner ens bilder i mängden. Eftersom många inte tittar bakåt bland tidigare inskickade. Min bild syns längre i de pooler där man inte kan lägga in så ofta. Och chans till respons är då större eftersom fler hinner se den.

Men de som startar en pool, sätter ju sina regler för poolen. Kanske borde man ha råd och tips stående på sidorna man ser då man startar en pool. Så att de blir väl informerade om vilka möjligheter och förutsättningar man kommer att sätta på poolen.

Ett 1:1 förhållande som de har i husdjurpoolen tycker jag är bra. Dvs att man får ladda upp en bild om man har kommenterat minst en bild i samma pool. Eller som i studiopoolen, att de kräver utförlig beskrivning på hur man gått tillväga i framställandet av bilden.

Ja, det finns mycket att utveckla bland poolerna. Men det hänger på att poolvärdar och poolanvändare gör sitt bästa, i dubbel bemärkelse.

Mvh, Rei
Svar från Carina Hedlund 2009-12-19 11:01
Många kloka ord, Rei.... Min tanke är inte att "såga" poolen, men många har uttryckt på planket det senaste året (eller längre)lite vanmakt över att de okommenterade bilderna växer... Minns att vi faktiskt fick ned det till 60-70 vid ett tillfälle. Många får det gärna vara, om många är aktiva, det är väl mest att de okommenterade legat där så länge.... De jag tog bort var det jättelänge sedan jag la in. Inte katastrofalt dåliga, så någon kommentar är de säkert värda, men det blir inte längst bak i poolen.

Ha en bra dag/Carina
Jag är ingen expert på konsertfoto men gick med i gruppen för att kunna posta några få bilder för att få konstruktiv kritik på hur jag skulle kunna bli bättre. Jag försökte mig även på att kommentera en 7-8 bilder med utgångspunkt av min kunskapsnivå.

Tyvärr verkar det som om de flesta använder poolen som någon privat portfolio och bara vill ha lite ryggdunk i stil med "snygg bild". Väldigt få har t.ex. information om VAD de vill ha kritik på.

Jag är aktiv i sportfoto-poolen och där fungerar detta klart bättre. Där är det sällan några okommenterade bilder och jag tycker att kommentarerna är konstruktiva och bra. De som sköter konsertpoolen kanske skall kika runt bland de andra poolerna för att hitta inspiration och förslag på att kunna göra den egna poolen bättre.

Sjyssta bilder förresten Carina
Svar från Carina Hedlund 2009-12-20 12:54
Hej Jonas! Har de senaste dagarna kommenterat snart 30 bilder i konsertfotopoolen och hoppades att någon skulle bli inspirerad och göra detsamma. Men, jag tror inte att konsertfotopoolen är så välbesökt, det dyker upp en ny bild lite då och då... Rätta mig om jag har fel, ni som läser detta. Mitt mål är inte att provocera någon, men att få igång en liten diskussion! Jag tycker att konsertfoto är fruktansvärt roligt och jag vet att det är fler som tycker som jag. Med mer erfarenhet tränar man upp ögat och mer och mer vet man hur man själv vill ta sina bilder. Ibland får jag kommentarer, att "jag såg direkt att det var din"... Det kanske är så, att man skaffar sig en speciell stil. Jag kan se att jag ändrat mitt tyckande från att jag började till idag.

Men, även om man knappt har fotograferat konserter tror jag att man kan se och tycka kring bilderna. Alla är vi intresserade av foto och kan se och känna om bilden väcker något intresse. Ibland kan det vara artisten som väcker intresse, men bra konsertbilder behöver inte vara med världskändisar.... En som jag är väldigt nöjd med, som jag tog bara för en litet tag sedan, är på Krutov. Det är ett populärt coverband här i Skellefteå!

Jag skulle önska att vi tillsammans gjorde konsertfotopoolen mer "levande".

Åter till din kommentar Jonas, känner att jag svävade iväg... Ja, det skulle vara intressant att kolla lite på andra pooler, vad är det som gör att vissa fungerar och andra inte?

Ha en bra jul, nu är det bäst jag försöker göra lite nytta - eller nytta? Idag blir det pepparkaksbak:)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem