Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Granen är klädd och nu känner jag att julefriden infunnit sig:)

Julefrid, om det nu finns något som heter så... För mig betyder det i alla fall att man tar sig tid med nära o kära, njuter av sin ledighet, spelar spel och umgås. Sanna kom hem från Sundsvall idag, efter 6 timmars bussresa. Eller, det blev lite mer då de var tvungna att sätta in fler extrabussar! Ja, nu vill alla hem!

Vi har julfikat och sedan har vi klätt granen. Undrar om det är någon annan som har lika mycket skräp i granen som vi har:) Jag minns när jag var i 10 årsåldern och min mamma plötsligt hade slängt alla gamla fina julgransbollar och istället köpt bara röda, för nu skulle vi ha en snygg gran... Jag var jätteledsen i flera dagar och har tänkt på det många gånger! Inte för att det kanske var några märkvärdiga bollar och prydnader hon slängde, men med dem blev det vår gran, inte en gran som alla andras...

I vår gran hänger det pärlplattor, hemmagjorda tomtar, pappersänglar och en hel massa julgranskulor i olika färger. Lite mindre skräp har det nog blivit för varje år, men det är när tjejerna själva bestämt sig för att slänga något. Största bromsklossen att slänga är fortfarande Sanna, som i februari fyller 21 år. Det är lika roligt varje år när granen ska kläs.... Helst skulle vi väl ha den klädd längre, men nu var det viktigt för Sanna att vi väntade till dess att hon kom hem. Ja, vi har en plastgran - en alldeles nyinköpt för i år - den gamla gick av ifjol:) Äldsta och yngsta dottern är inte hemma just nu, så nu ska jag och Malin(18 år) slå in paket och mysa litegrann....

Om jag kunde låta bli att fotografera idag? Nej, fast de ropade direkt - ingen kamera:) Jag tog bara några foton, sedan hjälpte jag också till:)

/Carina

Tycker vi i alla fall:)

Inlagt 2009-12-19 21:24 | Läst 2848 ggr. | Permalink
Vad hemtrevligt det ser ut med klädd gran. Det här blir min första jul med plastgran. På onsdag ska den kläs och sedan återstår att se om det infinner sig någon julefrid. Kanske kommer jag att sakna lukten av gran men det lär finnas grandoft på burk har jag hört.
i den gran som finns hemma hos mina föräldrar varje år så brukar det också vara allt från hemagjort pynt i halm, papper och trolldeg m.m till kulor klockor å kottar i plast :)
Men utan allt pynt med dessa speciella minnen så är det ju inte "våran gran" ..



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem