Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Oj, nu är det dags att städa....

Jag ska snart lägga upp en massa nya foton i min portfolio från årets Stadsfest, som sedan följs av Trästockfestivalen.... Min portfolio är väldigt välfylld, men gillar jag alla gamla bilder? Alla är inte så bra, men vissa betyder lite mer. Jag minns hur jag på PDOL 2006 stod och var frustrerad när jag försökte fotografera Thåström från publiken. Han rörde sina händer hela tiden och alla bilder blev suddiga.... Sanna satt längre bak på rullstolsläktaren. Hennes desperata mamma (jag alltså) sms:ade henne och frågade hur jag skulle ställa in kameran för att kunna fotografera? Jag och även Sanna har lärt oss en hel del sedan dess!

Thåström i dimman

En bild av Thåström lyckades jag hyfsat med....

Fullärd konsertfotograf, det tror jag aldrig att man blir. Min "karriär" har inte varit så lång, första gången jag verkligen tyckte att det var kul att fotografera en konsert var dock ganska länge sedan. Det var på Skelleftefestivalens tid. (Någon "läsare" kan få tala om vilket år det var:) Iggy Pop stod på scenen och jag lååångt bak i publiken. Kameran var med, men inte för att fota konserter utan bara "det jag kände för" och kompisar. På håll såg jag hur Iggy åmade sig på scenen och benen började nog gå av sig själva. Iggy var jag tvungen att fotografera:) Detta var på den analoga tiden och ganska snart tog filmrullen slut, jag fick inte så många bilder. Hade jag med mer film, icke! Synd att jag inte kände Örjan då, han stod nog redan då i fotodiket och hade kunnat låna mig lite film! Men, en favoritbild fick jag och den symboliserar mitt intresse för konsertfoto! Att fånga ögonblick!

Iggy

Vad jag minns var det den enda Sverigespelningen för Iggy det året och det var "stort" att han kom till Skellefteå. Att han håller i en ramlösaflaska är väl det som "gör" fotot! Hade det varit idag hade jag nog hunnit ta flera hundra bilder:) Denna är inscannad och kanske inte av bästa kvalitet, men vad gör det?

Nej, nu ska jag återgå till min städning. Inte hemma alltså, utan bland mina foton... Kanske hittar jag någon mer favorit som jag kan blogga om lite senare!

Vi ses!

Carina

Inlagt 2010-07-05 22:31 | Läst 7018 ggr. | Permalink
Precis känslan kommer före bildkvaliten!
Svar från Carina Hedlund 2010-07-06 21:25
Tack Johan! Håller med, det är inte alltid den tekniskt bästa bilden som är bäst... Det blev väldigt tydligt när vi i Skellefteå fotoklubb för en tid sedan var jury till en stor norsk fototävling. En vinnarbild i en av klasserna blev väldigt omdiskuterad, helt kass rent tekniskt, men i övrigt helt överlägsen:)
Klart du fått lite film ;)
Fast den där duger juh bra :)
Svar från Carina Hedlund 2010-07-06 21:26
Tack Örjan! Önskar att jag halkat in lite tidigare på konsertfotot, har missat en hel del kul artister som du har fått fota....:)
Hej Carina, kul att läsa ditt inlägg och fina bilder, speciellt Iggy. Mina "problem" är nästan det omvända - har många tusen bilder på tiotals andra ställen men ännu inte en enda på FS..så jag skäms lite ;-). Kanske blir det en festivaltur till gamla hemstaden Skellefteå under sommaren, kom nyss till Umeå från underbara Peace & Love i Borlänge med typ tiotusen bilder. Kan även tipsa dig om visfestivalen.nu på Holmön. mvh/Kalle
Svar från Carina Hedlund 2010-07-06 21:29
Hej Kalle! Peace & Love, förväntar mig att det dyker upp en massa bilder här då framöver:) Jag har ofta för många, så jag får plocka bort.... Du får inte missa Trästock om du ska till Skellefteå i sommar, då kan du komma till "Rutan" mitt inne på området där jag, Örjan och min dotter Sanna ska ha utställning.... Har läst om visfestivalen, synd nog krockar den med PDOL... Vi får se vad det blir!
Mvh/Carina
Då ses vi nog på Trästock, jag kommer befinna mig i fotodiket även detta år.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem