Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Tre festivaler senare....

Stadsfesten, Trästockfestivalen och Piteå Dansar och Ler, tre festivaler som jag besökt och fotograferat vid denna sommar. Många andra "konsertfotografer" hinner nog avverka fler festivaler under en sommar, men för mig är det alldeles nog... (förra året hann jag dock även med Hultsfredfestivalen).

Blev det några bra bilder då? Spontant känns det som om jag fick bättre bilder på Stadsfesten och Trästock, än på PDOL... Varför vet jag inte! Jag har i alla fall konstaterat att det är så mycket roligare att fotografera vid små scener. Ljuset är kanske inte alltid det bästa, men det är alltid en utmaning.

Jag ska inte skriva en roman här och nu, utan bjuda på några foton från festivalsommaren. Först kommer min absoluta favorit, den bild som jag själv gillar allra bäst.

Invasionen

Ett foto på Invasionen, från Stadsfesten. En låg scen, i ett tält. Jag var ensam fotograf i fotodiket, vilket inte är så vanligt:)

En annan favorit från Stadsfesten är denna på Aprile Divine.... (Samma scen som ovan)

April Divine

Nu byter jag festival och kollar in vad jag ska visa från Trästockfestivalen. Har många oredigerade bilder kvar, så det kommer att dyka upp fler därifrån.

Sonic Syndicate

Sonic Syndicate - det går inte att missa att den är från Trästock, då loggan fanns lite överallt. Snyggt? Vet inte, men det blir i alla fall en fin reklambild:) Sonic Syndicate var i alla fall kul att fotografera, även om det inte riktigt är "min musik".

Melissa Horn

Lite stillsammare var det när Melissa Horn gästade Trästockfestivalen, men hon drog en rekordpublik. Först ut på torsdagen, redan 18.00 stod hon på scenen.

I helgen gästade jag Piteå Dansar och Ler. Fotograferade för www.musicstage.se, där många av mina bilder finns. Jag var sjuk dagarna innan och inte speciellt frisk när jag satte mig i bilen för att åka till Piteå heller... Kanske det påverkar att jag inte är så jättenöjd med mina bilder. Stora scenen var "jättehög", vilket inte gjorde det lätt att fotografera. Ska kika om jag har något jag vill visa....

The Sounds gästade PDOL. Denna har jag inte tagit i fotodiket, utan är en bild från publiken. Pratade med Maja på efterfesten och konstaterade att hon är väldigt trevlig.

Kent avslutade lördagskvällen på stora scenen. Det var första gången jag fotograferade dem. Inte så lätt, alla bilder under de tre första låtarna blev röda. Rött ljus är inte alltid så lätt att fotografera i, vilket gjorde att jag valde att göra denna i svartvitt.

Avslutningsvis - en stämningsfull bild som jag tog alldeles i slutet av Kents konsert.

Om några dagar åker jag till Stockholm med Sanna, min äldsta dotter. Förutom shopping blir det lite musik där också. Winnerbäck igen, men kvällen bjuder även på bl a Laleh och några till. Inget fotopass, men kameran hänger med. Det härliga med Winnerbäck är att han skriver ut på sin hemsida att det är TILLÅTET att fotografera! 

Hoppas alla ni andra har haft en bra sommar, med eller utan festivaler!

kram

Carina

Inlagt 2010-08-03 10:02 | Läst 11793 ggr. | Permalink
Tack Carina, kul att läsa. Missade dig den lilla stund jag var på Trästock och i helgen blev det Holmön som dock var en smula regnigt. På fredag till Urkult och jag vet inte när jag ska hinna redigera allt ;-) men kul är det. Ha så trevligt i Sthlm och hoppas du får vara frisk. Fotade Kent på Peace & Love och de körde rätt mörk "belysning" så nu funderar jag på en 300/2.8.. mvh/K
Svar från Carina Hedlund 2010-08-03 22:44
Tack Kalle för din kommentar! När var du på Trästock? Hann du se något av utställningen? Urkult låter kul! Min kusin ska spela där, i bandet "0914". Om du är där så är jag kusin med killen som spelar nyckelharpa och fiol... Jag har nyligen tagit bandbilder på dem, till deras blivande skiva. (Finns i min portfolio).

En 300/2,8 låter trevligt, men dyrt:) Ha så trevligt, så får jag se lite bilder så småningom!
/Carina



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem