Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Fotoutflykt - trots regnet:)

Igår sken solen och jag kom med den briljanta ideén att anordna en fotoutflykt med fotoklubben. Solen sken och målet var att vi skulle träna på porträttfotografering i sol, med reflexskärm mm... Det blir inte alltid som man har tänkt sig - Idag regnade det! Men, vi var ändå sex tappra fotoklubbsmedlemmar som träffades på Nordanå i Skellefteå.

Första modellen, som inte alls protesterade mot att vara med på bild:)

Men, sedan fotograferade vi varandra. Ingen var direkt bekväm med att ha fem kameror riktade mot sig, men det var ganska nyttigt. Att någon säger vad man ska göra underlättar och det krävs träning för det också. När regnet tilltog gick vi till cafeét, drack kaffe och pratade foto.... Fler ideér på vad vi behöver träna dök upp, så det finns skäl att träffas igen:)

Pia fotograferade vi sist och visst går det att ta porträtt i regn också:)

På tisdag har vi möte på klubben, då ska vi visa bilder från vår utflykt i somras till Norrbyskär. De flesta fotograferade natur, men jag fotograferade som vanligt mest fotograferna:)

Men, en och annan fårskalle blev det också (nu menar jag inte Micke och Kjell-Åke här ovan...)

och någon enstaka "grön" bild:)

Vy från fönstret på färjan som tog oss ut till Norrbyskär....

/Carina

Inlagt 2010-09-12 19:59 | Läst 2894 ggr. | Permalink
Gillar de två svartvita bilderna. Kul med fotografträffar! Jag har funderat ut tre olika temainriktningar som jag ska anordna närmst nu. Ska bara få igenom det också. :-) Jag tenderar också i att fotografera deltagarna mer än syftet med träffen. Hahaha.
Svar från Carina Hedlund 2010-09-12 23:22
Ja, det är jättetrevligt! Alla är bra på olika saker när det gäller att fotografera, vi har alla något att lära av varandra... När vi är ute och fotograferar lär vi känna varandra bättre. Att stå framför kameran är ovant för oss alla, men det ska vi göra fler gånger (tycker jag). Fotoklubben är en studio, så det blir något för hösten och vintern, när vi ska träna på studiofoto:)

/Carina
Vad smidigt att ha tillgång till en studio i er grupp. Det är utmärkt för höst och vinterdagarna. Jag kommer att ägna en del åt hemstudio. Dock har jag ordnat studio, modell och MUA för kommande fotografträff som sker snart. Så att deltagarna ska få prova studiofotografering och studioljussättning.
Svar från Carina Hedlund 2010-09-13 21:42
Ja, det är jättebra. Ungdomarna i föreningen är bäst på att vara i studion, men har som mål att träna lite i vinter:)
Vad trist med det dåliga vädret på er utflykt till Norrbyskär. Men jag kan ju se att de gamla rävarna håller sig varma i alla fall vilket lovar gott med tanke på fotograferandet. Trevliga bilder, Carina!
Svar från Carina Hedlund 2010-09-13 21:44
Tack Kenneth! Du får komma och hälsa på någon gång, då du får träffa de "gamla rävarna" igen:)
Låter som en trevlig fototräff, på våra fototurer (går ålands naturfotolinje) händer det ofta att jag fotar fotograferna istället, det är ibland roligare än själv huvudämnet, jättefina bilder, fota lungt//Mattias
Svar från Carina Hedlund 2010-09-13 21:43
Tack Mattias! Lite naturfoto blir det ibland, men jag fotograferar helst människor:) Jag tror i alla fall några av "gubbarna" har börjat vänja sig nu:)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem