Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Valtider

Att välja är något vi gör hela tiden. Vad ska jag ha för kläder, vad ska jag göra idag, vilket tv-program, mat mm ska jag välja.  I veckan har jag valt ut bilder att skicka till Grand Prix/Kamera & Bild, men framför allt har jag röstat! Att rösta var faktiskt lättare än att välja foton. När det gäller valet är jag mer insatt i år än på många år, har sett fler debatter, läst mer osv. Mycket beror på webben, att jag kunnat göra det. Har aldrig varit den som lyckats pricka av nyheterna, vilket gör att man tidigare missar mycket. Minns min otroligt gulliga morfar, som dog för ganska många år sedan. Han missade aldrig en nyhetssändning och lusläste allt som stod i tidningen. Han var döv och blev slutligen också nästan blind, vilket tog hårt. Då var det svårt att hänga med i vad som hände i världen. Min mamma kommunicerade med honom genom att han fick känna på hennes händer och hon använde teckenspråk.

Mina föräldrar börjar också bli äldre, även om min mamma plockar bär och håller igång hela tiden. Nästa vecka blir hon 76 år, vilket är svårt att tro. Jo, rynkor har hon, men hon uppför sig inte som en "gammal tant". Jag undrar hur jag kommer att vara när jag blir 76 år? Jag kanske inte står i fotodiken, men fotograferar gör jag säkert om jag lever och har hälsan. På tal om att bli gammal, så är det en viktig valfråga. Jag vill inte se fler försämringar för våra gamla och sjuka!

Drömmer sig bort

Min mamma för något år sedan, när jag lurade ut henne på en fotografering. Hon har alltid tyckt att det varit så hemskt att hamna på bild, men efter en timme som modell så var det inga problem:)

Tuffa tjejer:)

Min äldsta dotter var ute och fotograferade Linn samtidigt och visst kunde de posera tillsammans:)

Coola brudar:)

/Carina

 

Inlagt 2010-09-16 21:16 | Läst 3395 ggr. | Permalink
Tack för din lilla fina historia, jättehärliga bilder, båda två, på olika sätt.
Själv tillhör jag den grupp som fortfarande förvirrat vänder o vrider ansiktet åt båda hållen.
Har aldrig tyckt att det varit svårt att välja innan, ....men i år. Och precis som du skriver, så har det ändå varit lätt att följa debatterna, via nätet men för egen del även via radio och TV.
Mvh Patrik
Svar från Carina Hedlund 2010-09-17 15:32
Tack Patrik! Hoppas du har bestämt dig innan söndag! Annars kan jag ge dig tips:)
Jag har stött och blött mellan några av partierna, jämfört för- och nackdelar, följt några debatter som gått på TV, samt ögnat igenom dagspress. Men såhär nära inpå valdagen, har jag inte en skarp bild (höhöhö) på ett parti som jag vill lägga mitt förtroende för. Det känns som att jag kommer att göra ett val i båset med kuvert och valsedlar...

Underbara porträttbilder! Som utstrålar karaktär och livserfarenhet. Och jag som trodde att du bara var en simpel konsertfotograf... :-P
Svar från Carina Hedlund 2010-09-17 15:35
Tack Rei! Ingen skarp bild, o jag som trodde du var skärpt:)

Simpel konsertfotograf:) - tror att det finns mer att hämta:) Lycka till med att välja, hör av dig om du vill ha hjälp:)
Nämen, skärpa är inte allt, man får ju titta på helheten i bilden! :-)

Mm, morgondagen på mig att överväga valvalet (märkligt ord det blev)! Det är bara jag själv som kan välja för min egen framtid. Men tack för erbjudandet. :-)
Svar från Carina Hedlund 2010-09-17 17:14
Du har så rätt, helheten är det viktiga:) Att jämföras med att inte stirra sig blind på en liten valfråga utan se till politiken i stort/ideologin... Ha en bra helg!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem