Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

My Golden Girl

Allt blir inte svartvitt, även om jag lätt fastnar i det svartvita träsket:) Eller vad man ska kalla det, här har jag istället lekt med vitbalansen. Har tagit bilderna med 1600 ISO och mitt 50 mm objektiv, som jag använder alldeles för sällan...

/Carina

Hittade en till bild....

Inlagt 2010-11-01 21:48 | Läst 3684 ggr. | Permalink
Den där leken med vitbalansen blev ju riktigt lyckad. Jag skulle tro att det är många som sällan använder sitt fasta 50 mm objektiv. Synd för de brukar ofta vara av hög klass och de passar ju utmärkt till den här typen av bilder. De som köper kamera i dag väljer väl oftast en zoom i stället för normalen.
Svar från Carina Hedlund 2010-11-02 20:17
Jag använder ofta mitt Tamron 90, 2,8 men ska bli bättre på att använda mitt 50 mm.... Kan vara bra under den långa, mörka vintern:)
Ojojoj, ser ut som scener ur en skräckfilm. Är det fejkat blod som är kladdat på hennes armar och ansikte? Stämningsfulla bilder blev det! Lite spooky-känsla över dem, tycker jag. Huuuh!

Ja, 50mm f/1.4 är min favoritglugg för porträtt. Dock fick mitt exemplar vika hädan för att finansiera annat objektiv, då alla objektiv jag vill ha, inte växer på träd i min fantasiträdgård. ;-)

Bra och kreativt jobbat fröken Hedlund! :-D
Svar från Carina Hedlund 2010-11-02 20:24
Tack Rei för din kommentar, kände mig ung av kommentaren "fröken Hedlund" :)

Fejkat blod? Nej, det är riktigt... Skojar bara, vi har använt ansiktsfärger. Döttrarna hade spökat ut sig och här sitter vi vid köksbordet för att äta tacos. Men, jag hade smygit med kameran och den första bilden tog jag i smyg:) "Men mamma", blev kommentaren, men jag fick ta några till....

/Carina:)
Mm, jag förstår din dotters kommentar. Hehehe. Du vet väl att inget är gammalt förrän det är förbrukat eller passerat bäst-före-datum. ;-) Så upp med hakan. :-)

Vitbalansen är spännande, liksom det dunkla ljuset. Dock stör jag mig på att bilderna blir olika ljusa/mörka beroende på vilken datorskärm jag använder. Men det är ju inte ditt fel.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem