Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Erfarenhetsseminarium på Svea Hovrätt i Stockholm

Vaknade tidigt igår, på alla Hjärtans dag. 04.00 ringde väckarklockan. En dryg timme senare satt jag på flygbussen och sedan på flyget mot Stockholm. Lite rörigt var det, inget vatten på planet så något morgonkaffe blev det inte. Planet fick inte landa när vi kom fram, cirkulerade i 20 minuter extra. Arlanda Express stod stilla och ALLA köade för flygbussarna. Nitton grader kallt i Stockholm, det var många som frös. Inte jag, hade klätt mig rätt för en gångs skull. Hemma i Skellefteå hade vi 29 grader när jag åkte hemifrån på morgonen. Vid centralen ville en lite mysko taxichaufför ha hutlöst betalt för att köra mig till Svea hovrätt, blev en frisk promenad istället. Väl framme vid Svea hovrätt hade mötet precis börjat. Givande dag, med många engagerade människor som diskuterade lagstiftningen kring Unga Lagöverträdare och delade med sig av erfarenheter. Vad fungerar bra/dåligt? Framtida förändringar? Inte helt lätt, vilket jag tycker mina foton visar....

Efter dagens möte gick jag en promenad med min kamera och avslutade sedan Stockholmsvistelsen med ett besök på Fotografiska! Flygresan hem blev lite försenad. Inväntade passagerare från ett annat plan och sedan när det var dags att åka fungerade inte traktorn som skulle backa ut planet. Slumrade och helt plötsligt landade planet i Skellefteå:) Om en månad är jag i Stockholm igen, både jag och min kamera:) 23.30 på kvällen var jag hemma igen i Skellefteå, 31 grader kallt.

Inlagt 2011-02-16 00:03 | Läst 7923 ggr. | Permalink
Jättefina och intressanta bilder. Kul med lite bilder från en vardag på någons arbetsplats. Inspirerande!
Svar från Carina Hedlund 2011-02-16 21:42
Tack Jörgen! Ibland är det svårt att fotografera, när man ser att människor blir besvärade men det kändes inte så här... (Alla var så fokuserade på samtalet och när man inte använder blixt så märks man inte lika mycket:)
Mycket snyggt ljus i bilderna från konferensrummet!
Svar från Carina Hedlund 2011-02-16 21:43
Tack David! Härligt när dagarna börjar bli ljusare och när man kan känna det även inomhus:)
Härlig berättelse och många fina bilder. Körde du med blixt?
Bilderna från mötet visade många intressanta uttryck, lite uppgivet på sina håll.
/Peter
Svar från Carina Hedlund 2011-02-16 17:11
Ja, det kan ha sett lite uppgivet ut men det handlade mer om eftertänksamhet. Fanns mycket goda ideer, men inte ett helt lätt ämne. Jag använde inte blixt, utan höjde ISO...
Nemesis 2011-02-16 17:23
Kan jag tro, svårt ämne.

Otroligt snyggt ljus för att vara utan blixt. Du har verkligen satt exponering klockrent!
/Peter
Riktigt fina bilder!

Bra att du inte använde blixt, hade inte blivit lika snyggt då...

En tanke jag fick när jag såg bilderna - jag skulle vilja göra något åt möteskulturen i hovrätten!

Oceaner av bordsyta håller uppenbarligen människor långt ifrån varandra, jag skulle föreslå sittande i ring (helst på golvet - ha ha!) annars på stolar där inget kommer emellan mötesdeltagarna (de kan ha skrivplattor som behöver skriva). Ibland skulle de få ställa sig upp och gå runt och röra sig lite, byta position (sätter igång tankarna åt nya håll) och stolsgranne.

Alla bilder är fina, bäst gillar jag de svartvita, porträtten tre bilder ner är mycket mycket fint. Men jag är inte förvånad! :-)

Vi ses i Stockholm snart!
Svar från Carina Hedlund 2011-02-18 22:18
Ser fram emot att träffas, tiden går fort så det är snart.... Ja, det kändes som ett väldigt stort rum när jag klev in och min första tanke var att jag inte skulle våga prata:) Men, när jag väl började var det inga problem. Trevlig stämning och trevliga människor, kändes som om bordet krympte lite av det. Men, visst påverkar det mycket hur man sitter....

Ses snart!
/Carina:)
Kan bara hålla med! Fina bilder med riktigt fint ljus.

Kul att få träffas i Stockholm igen snart Carina! :D

Eva
Svar från Carina Hedlund 2011-02-18 22:20
Tack Eva! Ser fram emot att träffa dig också snart! Jag är i Stockholm från onsdag den veckan, ska först vara på ett ungdomstjänstseminarium i två dagar.

Vi ses snart!
/Carina:)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem