Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Håkan Hellström fastnade på mina minneskort igår:)

Befinner mig i Umeå tillsammans med min dotter Sanna. Vi bevakar Umeå Open för www.musicstage.se, jag fotograferar och Sanna recenserar. Igår var det utsålt och ja, det märktes! Jag har varit på Umeå Open förr, men aldrig upplevt sådan trängsel. Sist ut var Håkan Hellström. En timme innan gick det inte ens att komma in i konsertsalen, så jag insåg att det nog inte skulle bli några foton på honom. Jag hade stått långt fram i kön, men när tjejen bredvid svimmade tänkte jag att det nog inte var så smart att stå kvar....

Min dotter och hennes assistent fastnade också, med rullstol och allt... Folk blev arga när hon körde på deras smalben, men det var självklart de bakom som tryckte på. Hon tog sig också ut, men hjälp av några vakter och vi fick sedan tillsammans hjälp att ta oss in i lokalen. Något fotodike blev det inte, men jag kryssade mig fram och stod i publiken. På ett sätt tycker jag att detta är roligare och lite mer sport, att undvika huvuden, händer och ändå få bra bilder:) Mina foton kan du just nu se på musicstage hemsida, bjuder på två här:)

Dags att göra sig klar för andra kvällen på Umeå Open, ikväll blir det bl a Bob Hund och Miss Li.

Inlagt 2011-04-02 17:15 | Läst 2482 ggr. | Permalink
När man fotar från publikplats så får man ju dom vinklarna som inte fås ifrån fotodiket under konsertens 2 första låtar. Plus att det är mycket tuffare att kämpa lite för bilderna :) Jag körde en musikklubb förut och en gång körde en mycket gullig och trevlig Miss Li en av sina första spelningar. Det va lite drygt 10 pers där och kollade. 1 år senare visste alla vem hon var. Men inte hade jag kameran med mig :) Men hon är verkligen en sån människa som man bara kan tycka om och sen Bob Hund är juhelt fantastiska. Lyckos dig och lycka till.
Svar från Carina Hedlund 2011-04-06 20:53
Ja, helt klart mer "sport" att fota från publiken, även om jag gärna står i fotodike också. Roligast är dock små konserter, när jag kan sätta mig på den låga scenen och fotografera:) Finns många som jag gärna hade fotograferat INNAN de blev kända... Höga scener kan vara en mardröm. Tur att jag inte står på dem, jag vill inte bli fotograferad underifrån:)

/Carina
Detta är -RICKTIGT - Bra -CARINA .Har varit på -KONSER många gånger och försökt att Fotat . MEN -Rörelseoskärpa Mörka bilder -Hopplöst Knäppande . Du har -FÖRMÅGAn . Hälsningar Krillan 54 .
Svar från Carina Hedlund 2011-04-06 20:54
Tack:) Det gäller att höja ISO när det är dåligt ljus - lite korn är bara snyggt:)
Första bilden e helt grym, grattis.
en helt grym artist å en underbar människa
Svar från Carina Hedlund 2011-04-06 20:55
Tack Anders! Jag är glad att det blev några foton överhuvudtaget, med tanke på hur mycket folk det var där. Tack vare att inte journalisten/fotografen från min lokaltidning kom in, fick jag även sälja en bild:)
Du har en förmåga att leverera bilder! Kollar alltid din blogg, men är fruktansvärt dålig på att kommentera den!
Hur som helst, kanonbilder som vanligt. Ser fram emot nästa inlägg!
Ha det bäst!
Svar från Carina Hedlund 2011-04-06 20:57
Tack att du tog dig tid att kommentera. Ska bli bättre på det själv, läser många bloggar:) Blir fler och fler, kikar inte i poolerna lika mycket som förr.

/Carina



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem