Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Blogg på fotosidan eller på blogger?

Testade för några dagar sedan att göra en blogg på blogger/blogspot.    htpp://carina66.blogspot.com

Ganska enkelt, men jag har säkert missat en massa. Varför testa göra en ny blogg? Jag är ju inte en speciellt bra bloggare. Det blir sällan och jag vet inte varför, varje gång jag ska göra ett blogginlägg här på fotosidan vill jag att det ska vara genomtänkt, bra bilder osv... Mina blogginlägg på den nya bloggen har varit väldigt korta, inte alls så märkvärdiga. Det var som att det var enklare att göra snabba, enkla blogginlägg, varför vet jag inte.

En kompis tyckte att jag skulle ha en blogg utanför fotosidan, för att jag skulle få mer kommentarer. Ja, efter några dagar så är det inte så med enbart 5 "följare". Tänker att man måste arbeta en hel del för att få "följarna". Det är väl likadant som här, det gäller att kommentera andras bloggar för att börja få kommentarer på sin egen. Mitt mest lästa blogginlägg är det där jag la in massor med foton från min fotopromenad med Mikael Wiehe, från september 2010. Över 1100 har tittat, 5-6 har kommenterat. Det var så jag började använda bloggen, för att visa bilder då jag inte rymde fler i min portfolio. Nu får jag lägga in fler foton i portfolion, så syftet med bloggen behöver inte vara att jag ska visa massor med bilder varje gång.... Prövar ett litet tag till med min nya, men det lutar nog att ha den här i alla fall så att jag får allt samlat. Jag orkar inte hålla på och blogga på flera ställen och eftersom det är en fotoblogg vill jag behålla den inriktningen. Oj, nu blev det mycket "svammel"... 

Tänker i alla fall att jag ska bli bättre på att kommentera bloggar här på fotosidan, läser många men kommenterar inte så ofta. SÅ, jag ska inte klaga över att få kommenterar mina inlägg. Jag ser i alla fall att någon tittat in:)

                                         Hoppas alla får en bra och härlig påskledighet!

Avslutar med ett foto på Melissa Horn från förra årets Trästockfestival - Ser fram emot sommaren!

Inlagt 2011-04-18 22:31 | Läst 2841 ggr. | Permalink
Jag ser ingen logisk anledning till att du skulle få fler besökare utanför Fotosidan, det är snarare tvärt om.

På Fotosidan har du nytta av sajtens höra pagerank hos Google. Det gör att sökträffar på din blogg värderas högre. Här finns också fler fotorelaterade bloggar samlade som tillsammans lockar läsare.

Vi ska fortsätta utveckla bloggfunktionen, men det tycks finnas en del missförstånd och okunskap om hur FS-bloggen fungerar och att den en "riktig blogg"

Vill man koppla sin portfolio med sin blogg gör man enkelt om man är guldmedlem. Så här kan det se ut: http://www.elmfeldt.fotosidan.se/
Svar från Carina Hedlund 2011-04-19 11:10
Tack för din kommentar Magnus! Jag tror att jag kommer att ha kvar min blogg här, men måste nog ta mig tid och lära mig alla funktioner. Försökte klistra in en länk igår, vilket inte gick. Ser atta andra kan göra det, så jag måste ta mig lite tid och lära mig fler funktioner. Det jag tycker med den blogg jag testat på blogger några dagar, var att det var enkelt, fanns fler val mm. Fast, när den var klar såg den ut ungefär som den ser ut i min portfolio. Jag är guldmedlem och tycker att bloggen är snyggare i portfolion än här. Jag vill gärna ha svart bakgrund, vilket jag inte tror att det går att ha inne på fotosidan? När jag länkar min blogg, gör jag alltid det från portfolion. Ska kolla in lite andra bloggar här, kanske får några nya tips...

Mvh

Carina
froderberg 2011-04-19 11:47
Vi håller på att diskutera om att göra den vanliga bloggen renare, dvs utan reklam och alla FS-menyer.
Att lämna Fotosidan för att komma ut den stora "fotovärlden", kräver nog att man redan är "berömd fotograf och tänkare" eller har en bra "marknadsavdelning"!? ;)

Jag är varken berömd, eller har nå'n bra marknadsavdelning,
och jag tycker jag får tillräckligt många läsare här på Fotosidan! ;)
Även om jag får dåligt med kommentarer när jag skriver om telemarksskidåkning, Thomasevangeliet och osynlig materia och energi!
Men det kan jag leva med! :)
B)
Svar från Carina Hedlund 2011-04-19 11:12
Tack Bengt! Ja, jag siktar ju inte riktigt på att bli berömd. Känner mig alldeles tillräckligt berömd när jag träffar någon i Stockholm t ex som helt plötsligt vet vem jag är, för att de sett mina bilder här på fotosidan:)

Ha en riktigt skön påsk, önskar jag både dig och alla andra som kikar in här:)

/Carina
Benganbus 2011-04-19 11:28
Hej igen,
jag menar att man måste nog vara en "berömd tänkare", typ redan känd politiker, fotograf, blondin, för att bli läst och hittad utanför en community, typ Fotosidan.
Om man inte har tillräckligt många vänner förståss! ;)
Med "marknadsavdelning" menar jag kunskap om hur man blir uppmärksammad.
Det här marknadsföringsjobbet har Fotosidan redan på nå't sätt fixat med sina 100.000 medlemmar! :)
Så mitt förslag är, lev i båda världarna!
Flera som lämnat fotosidan och försökt blogga utvändigt har inte förstått det här, ursäkta! ;)

Eller pröva att vara utanför ett tag, de e bara att komma tillbaka!

Och mer kommentarer.... ;)
Är många kommentarer bra, eller är kvalitet på kommentaren som räknas? ;)
/B
Svar från Carina Hedlund 2011-04-19 12:57
Kvaliteten i kommentarerna håller jag på:) Det är roligare med en liten "utläggning" än en kommentar bestående av ett ord: "gillas", "snyggt" osv... Fast det är också det som kanske bromsar mig att kommentera ibland, då jag vill skriva något tänkvärt och hjärnan bara vill förmedla att jag är "imponerad".... (Vilket man också måste få skriva...) Och skriver någon som jag tycker är en bra fotograf att han/hon är imponerad, då är det förstås kvalitet i den kommentaren:)
/Carina



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem