Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

"Måste du fotografera mig, jag är ju så rynkig"

Min mamma ser ibland ut som om hon ska sluta andas när jag tar fram kameran. Jag har dock tidigare vid ett tillfälle varit ute på en fotopromenad med henne, tog många porträtt och innan jag var klar så tyckte hon att det var riktigt roligt. Hon var avslappnad och det blev riktigt fina bilder. Idag följde hon mig ut och tittade på mig när jag fotograferade ett litet "hemligt projekt", som ska bli en present så småningom till någon...

När jag var klar riktade jag kameran mot min mamma, som genast började prata om sina rynkor. Tre bilder blev det, sedan tyckte hon vi skulle gå in och dricka kaffe. På sista bilden lurade jag henne att skratta.... Jag vill gärna ha foton på min mamma, hur många miljoner rynkor hon än får. Jag kommer förmodligen att bli lika rynkig i framtiden, måste ju ha något att jämföra med så den retusch jag gör är minimal. Brukar ofta göra rynkor mindre skarpa, men här har jag knappt gjort något - ja, förutom att göra dem svartvita och dra upp kontrasten. Det gör väl att rynkorna syns mer, men jag är säker på att jag blir förlåten:) Hon har inte sett dem än, så ni hinner före:)

Ha en bra kväll alla!

/Carina:)

Inlagt 2011-05-01 19:42 | Läst 6882 ggr. | Permalink
Vackra porträtt och rynkor hör juh liksom till.
Sen så är det en otroligt vacker gråskala i bilderna :)
Svar från Carina Hedlund 2011-05-01 23:30
Tack Örjan! Inte för utfrätt då, som jag brukar:) Ja, skulle vilja fotografera lite gamla, väderslitna gubbar... /Carina
Örjan Fredriksson 2011-05-02 00:20
Tycker dom ser helt perfekta ut :)
gamla som mig eller ännu äldre? ;)
Svar från Carina Hedlund 2011-05-02 20:02
Du är nästan lite för ung, Örjan:)
jag gillar rynkor. de gör sig så bra på bild :)
vacker mamma och vackra porträtt :)
Svar från Carina Hedlund 2011-05-01 23:32
Tack Jonna:) Min dotter gjorde en porträttserie på sin mormor för två år sedan. Svartvita, där hon riktigt förstärkte alla rynkor - jättefint. Mamma/mormor var inte helt övertygad i början, men när fotona var med på en utställning var hon ganska stolt:)
Carina! Så fina bilder på din mamma! Grattis! /Kram, Anna
Svar från Carina Hedlund 2011-05-01 23:32
Tack Anna:)
Vilka härliga bilder!
Jag gillar rynkor...på alla utom på mig själv!
MVH Lena E
Svar från Carina Hedlund 2011-05-01 23:33
Känner igen det där, det är mycket som är finare på andra:) Fast, vi ser nog annorlunda på rynkorna. Själv har man nog i färskt minne hur man såg ut utan dem, medan andra kan se det vackra:)
Fin hon är! Du skriver att din mamma ser ut som hon skulle sluta andas när man tar fram kameran. Min pappa brukar i samma situation se ut som han stod inför arkebuseringsplutonen.... Själv har jag nog ärvt något av detta förhållningssätt, men håller på att träna bort det. Du själv?
Svar från Carina Hedlund 2011-05-01 23:37
Jag är helt övertygad om att det går att träna bort. Många jag fotograferar är jättestela i början. Jag smattrar med kameran och säger att de ska vänja sig vid ljudet och efter ett tag så går det lättare. Man kan göra mycket bakom kameran för att lugna modellen:) Här fick jag väl en minut med min mamma, så det var inte så mycket lugnande peptalk:) Ska ta henne på en ny promenad och fotografera henne i lite vackra miljöer....

Jag själv, ja jag slutar nog också nästan andras när någon ska fotografera mig. Men, vet att det går över när jag känner mig "trygg" med fotografen:)
Fina porträtt på din mamma! Rynkor eller inte, så utstrålar det glädje, värme och ödmjukhet. Något som är betydligt viktigare än rynkor.... Fint fångat!! Möjligen, skulle jag klura på utsnitten... om du vill... Mvh, //Peter-L
Svar från Carina Hedlund 2011-05-01 23:40
Tack Peter! Inga planerade porträtt direkt, utan skyndade mig och tog några foton. Ska ta ut henne på en promenad och fotografera henne i lugn och ro, då hon inte försöker smita direkt:)
Härliga bilder på en vacker mogen kvinna.


/Annika
Svar från Carina Hedlund 2011-05-01 23:40
Tack Annika:)
Vilka underbara bilder du tagit!!Fulla av livserfarenhet,glädje och spontanitet.Mvh Carina Tidlund
Svar från Carina Hedlund 2011-05-05 20:47
Tack! Blev sugen på att fotografera lite gamla människor, men mycket erfarenhet. Min mamma har en granne som är över 90 år, en riktig krutgumma. Skulle vara roligt att fånga henne på bild:)

/Carina



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem