Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Två nya porträtt och en repris:)

Tro det eller ej, det blir faktiskt mer och mer färgbilder för mig. Men, jag gillar verkligen svartvita porträtt. Jag börjar i färg, men efter en stund kan jag inte låta bli. Dessa porträtt på Fredrik Svahn hade jag dock bestämt redan innan att jag ville göra svartvita.Har lite foton också från när han stod på scenen som kommer att få behålla sin färg:) Någon favorit av porträtten? Jag har en "favvo"....

Om du berättar vilken favorit DU har så berättar jag sedan vilken som är min:) (Vad gör man inte för att få kommentarer i bloggen.... Men det är frivilligt:)

Snart dags att sova igen, tror jag skriver det nästan jämt i min blogg. Ja, jag är en nattmänniska:)

Inlagt 2011-06-15 23:06 | Läst 5483 ggr. | Permalink
Är själv "vansinnigt" attraherad av porträtt. Problemet är bara att hitta människor intresserad av att ställa upp. Det andra, mittenporträttet, tilltalar mig mest. Naket, naturligt utan choser. Och naturligtvis ska det vara svart-vitt.
Svar från Carina Hedlund 2011-06-16 00:05
Tack Tommy! Ja, porträtt är roligt och det mindre och mindre svårt att få människor att "ställa upp"... Man kan le och fråga om man får ta ett porträtt:) Gillar naturliga porträtt, men ibland blir det lite galna studiobilder och annat också. En kul fotografering från förra året var när jag fotograferade Mikael Wiehe. Det var inte bara foto, utan vi promenerade och pratade och stannade och fotograferade ibland. (Det trevligaste sättet att vara ute och fotografera, blir en mer avslappnad modell då:)

Talar inte om än vilken som är min favorit:)
/Carina
Jag är tycker väldigt mycket om svartvita porträtt, tycker alla 3 är bra men minfavorit är den första, jag blir mer nyfiken och vill veta "historien"
/Björn
Svar från Carina Hedlund 2011-06-16 23:06
Tack Björn, håller med om att "blundbilden" bidrar på ett bra sätt, ett porträtt behöver inte alltid vara att man tittar in i kameran. En människa som blundar är ofta ganska avslappnad....
Hej Carina, hoppas att allt är bra :-)
Jag tycker verkligen om blicken i mittenbilden, den suger sig fast och det känns som att han tittar på"mig" och inte på dig som håller i kameran. En blick som både säger/frågar "vad vill du?" samtidigt som den har lite "men du, vem är du då?" i sig. Undrar om du fattar vad jag svamlar om så här bara halvvägs in i morgonkaffet ;-)

Sköt om dig,
Johan
Svar från Carina Hedlund 2011-06-16 23:10
Hej Johan! Ja, det är bra med mig - lite stress på jobbet inför semestern. Har 7 arbetsdagar kvar...
Förstår mycket väl vad du "svamlar" om, halvvägs in i morgonkaffet:) Ja, med tanke på att han blev dirigerad att sätta sig vid ett träd av den okända fotografen, så kanske han undrar "vad vill du?"

Hoppas du får en bra sommar! Hur har det gått, har du börjat blogga ännu?
/Carina:)
Hej Carina

Otroligt fina porträtt alla tre. Jag gillar 1:an och 3:an mest.. Jo visst jag skulle ju välja ett men nu blev det två:-) Skulle kunna tänka mig att de passar bra tillsammans.. en porträttdiptyk kanske?

Ha fina dagar..
Kram, Anna
Jag lovade här ovan att berätta vilket foto som var min egen favorit - blev just påmind av Erika:) Min favoritbild är den första, där han tittar ned. Porträtt behöver inte alltid vara "perfekta" eller med öppna ögon. Jag har alldeles nyss satt upp två stora förstoringar hemma på två av mina döttrar. Bägge blundar, men jag gillar bilderna skarpt:) Den ena, på Malin finns med i senaste numret av Kamera och Bild...

/Carina

Och när det gäller Fredrik har jag även en annan favoritbild, den finns i ett nyare blogginlägg:)
http://www.carina66.fotosidan.se/blog/67071.htm



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem