Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Mikael Wiehe i Skellefteå 2012

Nu efter en ganska lång tid kommer mina foton från "DAG 2" med Mikael Wiehe och hans band, som jag följde två dagar i slutet av mars. De första bilderna har jag visat i en tidigare blogg, de bilder som jag tog från soundcheck, backstage och live i Tegskyrkan i Umeå. De fotona kan du se här:

http://www.carina66.fotosidan.se/blog/80978.htm

I Skellefteå skulle jag och Mikael ses på hans hotell, för att sedan ta lite porträttfoton. Senast vi gjorde det hösten 2010 var vi ute på en lång promenad runt Nordanå och Bonnstan i Skellefteå. Foton från 2010:

http://www.carina66.fotosidan.se/blog/53007.htm

Jag väntade tålmodigt på hotell Malmia, men ingen Mikael dök upp. Då ringde telefonen i receptionen. Tjejen som svarade fnittrade lite, tittade upp och frågade om jag hette Carina. Det visade sig att Mikael och bandet inte alls bodde på Malmia utan på hotell Victoria. Gick iväg till Victoria och träffade en lite trött Mikael, som enligt honom själv är ute på en "Kamikaze-turné". Han tittade upp från jordnötterna med bedjande ögon och frågade "Vad ska vi göra?" Skrattade och sa att han kunde få sitta kvar, äta jordnötter och prata. Bad honom flytta fåtöljen lite, vilket han lyckades med utan att ställa sig upp:)

Några porträtt blev det i alla fall....

©Carina Hedlund

©Carina Hedlund

 

© Carina Hedlund

Promenerade en sväng med Mikael senare, till restaurangen där han skulle träffa bandet.

Lite senare var det dags för soundcheck på Folkparken.

Kristian satt i ett mörkt hörn och arbetade, men fastnade ändå på bild:)

Alla skivor packades upp, igen...

Fortfarande tomt, men snart dags för insläpp....

Ja, vad funderar Christer på här? Kanske att något inte stämmer? Lite senare kommer ett foto, där Mikael fixar till så att "rätt sak är på rätt plats" :)

Dags att släppa in publiken. Till skillnad från Umeåpubliken som köade in, kom inte alla Skellefteåbor samtidigt. De rusade inte till platserna, utan köpte istället skivor (vilket de var väldigt duktiga på:)

Agneta fick en liten fotokurs under kvällen och här bad jag Mikael stå still så hon kunde ta ett porträtt. Han fick vänta lite, vi fick ändra lite inställningar mm:) Men han hade tålamod och väntade!

Lite fler har kommit här, men innan det var dags att börja spela var alla stolar upptagna!

Här löser Mikael problemet och "undervisar" lite - "Heter det varma öl eller kalla öl?" och flyttade ned ölen för att kyla den.

Lite uppvärmning:)

Mikael fick besök av BG Staaf, som kom förbi en sväng och pratade om gamla minnen....

"Fem minuter kvar" - Killarna kom upp och påminde:)

"Va, ska jag spela också - jag har så trevligt här"....

Skål på er, sa Mikael och berättade ett gammalt minne från när han spelade med Björn Afzelius.

Lite väl klatchiga färger för mig och inte så lätt att fotografera....

Konserten tog slut, Mikael sålde fler skivor och samtidigt städades det i en rasande fart.

Mikael fick skriva lite autografer....

Här är alla nöjda efter en trevlig konsertkväll. Mikael var väldigt nöjd med konserten och publiken! Bernt fick besök både av en gammal vän och sin kusin och kvällen avslutade vi alla på Bishops. Ja, som Mikael sa - "Carina gick dit som en vanlig människa" - vilket betyder att jag inte tog med mig kameran:) Tror nog att han tycker att jag är ganska vanlig, även med kamera. Många foton finns kvar i datorn, men detta får räcka för denna gång. Blir säkert fler tillfällen att dokumentera Mikael Wiehe och det var väldigt trevligt att lära känna Kristian, Bernt och Christer också!

©Carina Hedlund

Hör av dig om du är intresserad av att köpa något foto!

Inlagt 2012-07-17 21:53 | Läst 12788 ggr. | Permalink
Underbara porträtt, konsertbilder och bakom scenen bilder Carina! Jag råkar på Mikael i Malmö då och då, ej vågat gå fram och hälsa på honom. Jag visste inte vem han var förrän jag såg "Så mycket bättre". Men förstår i efter hand att han är en ikon. Han verkar vara en jordnära och lättsam person. Nästa gång ska jag ta mig mod att hälsa på honom. :-)
Svar från Carina Hedlund 2012-07-23 10:24
Hej Rei! Såg just att jag missat att svara dig! Kul att du gillar mina bilder och att du fått koll på vem Mikael Wiehe är:) Jag ska själv ned till Skåne ett antal gånger framöver. Sanna ska flytta till Svalöv och gå skrivarlinjen på Folkhögskolan. /Carina



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem