Carinas fotoblogg

Kika gärna in i min blogg! Jag blir glad om du lämnar ett avtryck genom en kommentar:) /Carina:)

Strindbergs @ Nalen 2012

Den 12 oktober åkte jag och min man Leif för andra året i rad till Stockholm för att se Strindbergs, vilket är ett av min mans favoritband från 80-talet. Vi träffades i augusti 1985, samma år som Strindbergs slutade spela men vinylskivorna har jag hört spelas många gånger under åren.

http://www.johanjohansson.se/band/st_strindbergs.html

Och tack vare det kände jag igen namnet Johan Johansson, när jag var i Stockholm för att gå på fotomässan 2010. Letade något att göra på kvällen och hamnade i en Boulehall på Söder där Johan spelade. En mycket trevlig upplevelse - och hemma var Leif avundsjuk....

Detta foto hamnade senare bland ett par till av mina foton inuti texthäftet i Johans skiva, som kom förra året. Efter spelningen i Boulehallen har jag träffat Johan flera gånger och han har blivit en god vän:) Och Leif har fått hänga med flera gånger, både för att höra Johan och nu också Strindbergs för andra året i rad....

Detta foto från Kulturhustaket 2011 fick pryda Nalens affisch:)

Första besöket på Nalen, fick en liten rundvandring av Johan...

Innan spelningen var det fullt upp....

Ett självporträtt och i bakgrunden rusar Johan förbi....

Leif fastnade också på bild....

Soundcheck

Nikki filmade och intervjuade - ser fram emot att se hennes arbete!

Som gammalt Strindbergsfan hade Leif inget emot att få lyssna lite extra:)

Janne framför kameran....

En liten stunds vila....

Dags att bli intervjuade - Först Johan och Janne som startade Strindbergs....

Janne Borgh

Intervju med Robert Eriksson, som gör ett kanonjobb bakom trummorna:)

Annelie packade upp och gjorde i ordning merchbordet....

En liten "Carina-hörna"....

Snart dags för konsert....

Glada och förväntansfulla....

Nikki gjorde fler intervjuer, här med Fredrik:)

Dags att börja, Johan har bytt både kläder och skor:)

Robban:)

Janne:)

Johan:)

Anders var också där och dokumenterade....

Både under konserten och efter upplevde jag en mycket nöjd publik. Har läst i efterhand på facebook att en och annan var missnöjd med att den som stod närmast sjöng för mycket:) T o m jag hänger med i många av texterna, så då är det lätt att sjunga med. Men eftersom sång inte hör till mina talanger så brukar jag inte sjunga så högt.

Har inte riktigt koll på hur många som var där, men mellan 400-500 var det nog. Om Leif var nöjd - Ja, han var mycket nöjd och han har inget emot om Strindbergs gör fler spelningar. Ja, de ska spela fler gånger redan i höst, men tyvärr inte i norra Sverige. Men, vem vet - nästa år kanske vi får höra dem igen:)

Avslutar med ett foto på Annelie och Johan, som jag tog när vi var ute och åt med dem dagen efter spelningen. Det blev en mycket trevlig helg i Stockholm. Tack Strindbergs för en superbra spelning!

©Carina Hedlund

Hör av dig om du är intresserad av något foto!

Inlagt 2012-11-04 01:10 | Läst 14977 ggr. | Permalink
Många bilder blev det Carina, men de är bra! Härligt reportage. Kul att se hur du jobbar och A77:an tycks sköta sig riktigt bra. Har du använt 16-50 zoomen här?

/Torbjörn
Svar från Carina Hedlund 2012-11-04 18:33
Tack Torbjörn, skönt att någon skriver i min blogg:) Ja, det blir alltid många foton! Trivs bra med A77:an, trots att det händer lite då och då att folk ser lite skeptiska ut när de ser vilket märke jag har på kameran:) Och gubbarna i fotoklubben som skämtade (hoppas jag) - "Carina skulle kunna ta bra bilder, bara hon köpte en riktig kamera".... Ja, du har rätt, jag har använt 16-50, väldigt välanvänt objektiv. Hade med fler, men bytte aldrig. Brukar gardera mig med fler, då jag inte vet hur scenerna ser ut i förväg.
/Carina:)
Det blev för mig mycket mycket givande på alla sätt få se dina bilder.

Jag känner inte till Strindbergs men skall gå in på Spotify och lyssna på dem. Musik är något som jag inte kan vara utan ej i heller bilder. Att vara i din bildvärld här var så spännande. Jag har aldrig varit på Nalen.

Det var därför bra du lagt ut lite färgbilder också för ibland kan färg tillföra något för mig när det är ställen jag inte varit på.

Annars tycker jag just bilder från olika konserter passar bäst i svartvitt. Jag har för många år sedan dokumenterat till Jazzklubben i Hässleholm. De är nu avlidna. Dessa musiker hade alla spelat på Nalen i dess begynnelse.

En gång till vad vore livet utan musik............ha det bra
Gun-Inger
Svar från Carina Hedlund 2012-11-07 20:35
Tacl Gun-Inger och roligt att du gillar mina foton även om du inte sett eller lyssnat på Strindbergs:) Har ganska många blogginlägg med olika musiker jag följt, bläddra gärna bakåt i bloggen:) Ja, det blev lite i färg också, men jag fastnar ofta med svartvita bilder. Mina kollegor på socialkontoret skämtade idag och bad mig skicka en "gul frukt". Jag undrade om de inte visste vad frukten hette, men de sa att det var ett test för att se om jag var färgblind (och att det skulle vara därför mina foton ofta blir svartvita:).

Ja, vad vore livet utan musik:) Extra roligt när jag får fotografera också. Inte bara livebilder, utan gärna lite före/efter och kanske lite porträtt också. Har tidigare fotograferat bl a Tant Strul, Staffan Hellstrand, Stefan Sundström och Mikael Wiehe som det finns "långa blogginlägg" med många foton att se på min sida:)

/Carina:)
Gun-Inger Arvidsson 2012-11-07 22:52
Jag skall titta på dina bilder en dag när det känns lite trist. Mikael Wiehe drar fulla hus här i Skåne. Jag gillar hans texter mycket liksom de andra stora .................
Lycka till i fortsättningen
¤¤¤//Gun-Inger
Väldigt fina bilder, Carina! Både back- och on- stage!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg


Bloggar


Familjemedlem